Bohócdoktorok jártak a szegedi Gyermekklinikán

“Fehér köpeny, fonendoszkóp ez még mind stimmel, de mit keres egy piros orr a doktorbácsin? Miért vannak színes gombok a fehér köpenyen? És egyáltalán mi az a gumicsirke a kezében?”

Visszatérő vendégként látogattuk meg a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Gyermeksebészeti részlegét. A Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány önkéntes professzora Gergő Bohóc, és tanársegédje Dorka Bohóc ismét mosolyra fakasztotta az osztályon fekvő kisbetegeket, és a nővéreket egyaránt. Minden egyes kórterembe bekukkantottunk, ahol csodálkozó tekintetek fogadták a fiatal vizitelő csapatunkat.”Fehér köpeny, fonendoszkóp ez még mind stimmel, de mit keres egy piros orr a doktorbácsin? Miért vannak színes gombok a fehér köpenyen? És egyáltalán mi az a gumicsirke a kezében?”

…hamarosan a humor, a nevetés, és a csodálatos bűvésztrükkök varázsolták át egy kis időre Csodaországgá, ahol egy kicsit feledésbe merült a fájdalom, az infúziós tű..”

A hangulat gyorsan feloldódott, amint elindult a bohóckodás, és bemutatkoztak a “furcsa doktorok”. A kórtermeket hamarosan a humor, a nevetés, és a csodálatos bűvésztrükkök varázsolták át egy kis időre Csodaországgá, ahol egy kicsit feledésbe merült a fájdalom, az infúziós tű, és a kórházi hangulat.

A 3 és fél órás vizit végére az önfeledten mosolygó kisbarátainktól, és a nővérkéktől vidáman elbúcsúztunk, azzal a szigorúan megtett ígérettel, hogy két hét múlva újra jövünk!

A Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány hisz abban, hogy a nevetés és a jókedv nagymértékben hozzájárul a betegek gyógyulásához. A bohócdoktorok sajátos eszközeikkel, bűvésztrükkökkel, látványos lufihajtogatással segítik elő a kis betegek gyógyulását. – A lelkiállapot befolyásolja a szervezetben lezajló folyamatokat, s így elősegítheti a gyógyulást – mondta Csatai Gergő, alias Gergő Bohóc, aki több, mint 5 éve foglalkozik bohóckodással, és lufizsonglőrködéssel.

Egy-egy mosoly, gyermekkacaj, vagy egy fáradt szülők kisimuló arca, az ápolók izgatott várakozása, az osztályos orvosok elismerése. Mindezek a sikeres munka bizonyítékai!

-Alapítványunk képzett bohócdoktorai így szeretnék bebizonyítani a valamennyiünk számára nyilvánvaló tényt, a nevetés, a jókedv gyógyító hatását! – számolt be a Programról Fődi Brigitta, az alapítvány elnöke. A program tudományos részét országosan elismert gyermekorvosok és laboratóriumi kutatók végzik, amelyet nagyon komoly szakmai kutatómunka előzött meg. A Gyógyító Bohócdoktoraink mindehhez a lelküket adják hozzá. Ehhez várjuk minden segítőkész embertársunk támogatását!

 

Figyelem!

Elindultak az adó 1%-os kampányok, és többen jeleztétek felénk, hogy vannak, akik megtévesztő módon a mi nevünket felhasználva gyűjtenek 1%-os felajánlásokat. Ugye Te sem szeretnéd, hogy 1%-od olyan szervezethez kerüljön, akiknek nemhogy programjuk, de bohócdoktoruk sincsen?

Szervezetünket, a Gyógyító Bohócdoktorok Alapítványt 2015-ben alapítottuk, ezért mi még fiatal szervezetként nem felelünk meg a közhasznúsághoz szükséges feltételeknek. Ebből kifolyólag a mi alapítványunk egyenlőre NEM KÉRI senkinek az adó 1%-os felajánlását, nem kampányol adó 1%-os felajánlásáért!
Működésünket önerőből, és a támogatóink kisebb-nagyobb felajánlásaiból fedezzük.

Ezért kérünk minden kedves támogatónkat, hogy az adó 1%-os nyilatkozattétel előtt alaposan tájékozódjon, és olyan civil szervezetet válasszon, akik VALÓDI, és folyamatosan nyomon követhető tevékenységgel foglalkozik. Olyan szervezetet, akik VALÓBAN tesznek a kitűzött célokért, és a pénzedet nem csak önmarketingre, és a megtévesztésre fordítják.

|GYÓGYÍTÓ BOHÓCDOKTOROK ALAPÍTVÁNY|

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhetjük a kedves támogatóinknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy “A kis segítség is számunkra Nagy segítség! ?

Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány

Adószám:18657573-2-06
Hivatalos bankszámlaszám (Raiffeisen Bank): 12067008-01528812-00100000

A Gyógyító Bohócdoktorok – Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.

Székhely: Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány
6721 Szeged, József Attila sgt. 24. 2/5.

A Gyógyító Bohócdoktorok várják kórházak, rendelőintézetek, intézmények felkéréseit! A Bohócdoktori Vizit egy zenés, látványos, interaktív és mosollyal, ajándékokkal teli másfél órát ad a gyermekeknek, akik ez idő alatt elfelejthetik a betegségek és a kezelések okozta fájdalmakat. Tevékenységünk természetesen díjmentes!

Figyelem! A Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány nevével az elmúlt időszakban több alkalommal megtévesztő módon visszaéltek. Sokakat megtévesztve adományokat gyűjtenek, azt sugallva, hogy a Gyógyító Bohócdoktorok Alapítványnak gyűjtenek! Ezek a felajánlások NEM a honlapunkon közzétett, és részletesen dokumentált bohócdoktori tevékenységünkre kerülnek felhasználásra. Szervezetünk elhatárolódik minden, a nevét megtévesztő módon felhasználó személyektől, és szervezetektől. A Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány Csapata KIZÁRÓLAG az alábbi csatornákon keresztül érhető el.

Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány Hivatalos Oldalai:

www.bohocdoktor.hu
www.gyogyitobohocdoktorok.hu
https://www.facebook.com/gyogyitobohocdoktorok

Telefon: Fődi Brigitta (aki a Legmosolygósabb Elnök díjjal tüntettünk ki) +36 20 919 7622

fodi.brigi@bohocdoktor.hu
info@bohocdoktor.hu