ADÓ 1% felajánlása a BOHÓCDOKTOROKNAK 2021-ben is:
18657573-1-06

mosolydoktorok

Legfontosabb tudnivalók az 1% felajánlásról

Határidő:

 • magánszemélyek: 2021. május 20.

Csak le kell töltened az EGYSZA nyilatkozatunkat, és be kell küldened annak a NAV Központnak, ahová tartozol, vagy ha van Ügyfélkapud, akkor használd az ESZJA rendszerét.

bohócdoktorok adó1

Az adó 1% felajánlásának módjai:

 1. Kinyomtatod, és személyesen leadod a NAV-nál
  Önálló formában, azaz nem az SZJA bevallás részeként és nem a munkáltatód útján, hanem külön erre a célra szolgáló nyomtatványon saját magad is eljuttathatod (akár személyesen is) a NAV-hoz. ✅
 2. Ügyfélkapun keresztül
  Ha Ügyfélkapu regisztrációval rendelkezel, akkor az egyszerűen és könnyen kezelhető ESZJA Online felületen keresztül tudod benyújtani a nyilatkozatot.
  Lépj be az ESZJA felületedre: www.nav.gov.hu/nav/szja/szja, majd add meg az Ügyfélkapu azonosítódat!
  egysza 01Belépést követően a jobb oldalon szereplő “1+1%-os nyilatkozatom folytatása” gombra kell kattintanod:
  egysza 03
  Azonosítsd magad, hogy helyesek-e az adataid:
  egysza 04
  egysza 05
  Ha helyesek az adatok: kattints a narancssárga MENTÉS gombra:
  egysza 06
  Lépj át a Rendelkező nyilatkozat fülre, és a kedvezményezett adószámához írd be az adószámunkat: 18657573-1-06. A kötőjeleket a rendszer automatikusan beírja, így csak a számokat írd be egymás után! Ha jól írtad be a számokat, kattints a kedvezményezett nevére, és automatikusan meg fog jelenni, hogy “Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány”. 🙂
  egysza 07
  Már csak néhány lépés, és kész vagyunk! :)Görgess az oldal aljára, és kattints a “Tovább a beadáshoz” gombra.
  egysza 08
  Ha sikeres a mentés, akkor kattints a Rendben gombra!
  egysza 09
  A nyilatkozat beadásra kész! Kattints a Rendben gombra mégegyszer!
  egysza 10
  Kattints a BEADÁS gombra…
  egysza 11
  …és ha minden jól ment, akkor Sikeresen beküldted a nyilatkozatod! 🙂
  egysza 12
 3. Önálló bevallásodhoz csatolod
  Ha magad készíted az adóbevallásod, akkor a 1753-as számú bevallási nyomtatvány EGYSZA lapját kell kitöltened. EGYSZA lap letöltéséhez kattints ide!
 4. Munkahelyeden leadod a személyzeti osztályon
  2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, de a munkáltató összegyűjtheti az alkalmazottak 1+1%-os nyilatkozatát. Ebben az esetben az 1%-os nyilatkozatod május 10-ig adhatod át neki, lezárt, adóazonosító jellel a ragasztáson átnyúlóan aláírt borítékban.

Miért érdemes a bohócdoktoroknak ajánlani az adó 1%-odat?

A Mosolykommandó Alapítvány közhasznú szervezet. Bohócdoktor Szolgálatunk évek óta segítik beteg gyerekek gyógyítását, speciálisan kifejlesztett nevetésterápiánkkal bohócdoktoraink a beteg gyermekeket látogatják meg a kórtermekben. Felemelő érzés látni ilyenkor a gyermekek szemében a csillogást, amikor – hacsak egy rövid időre is de – elfelejtik, hogy kórházban vannak, és felszabadultan tudnak nevetni.

A nevetés gyógyító erejét, módszerünk hatékonyságát napi szinten tapasztaljuk!

Programunkat az adó 1%-os felajánlásokból tudjuk bővíteni, fejleszteni, ezért segítsége nagyon fontos nekünk! Az eltelt években több, mint 7 gyermekkórházban közel 6.000 beteg gyermek arcára tudtunk mosolyt varázsolni, emellett 2 idősotthonba is járunk rendszeresen. Mindehhez közel 20.000 km-t tettünk idáig meg.

Az átláthatóságot szem előtt tartva munkánk folyamatosan dokumentálva van, felajánlóink, és támogatóink így folyamatosan tájékoztatva vannak arról, hogy a legjobb helyre kerül felhasználásra segítségük. 

Kérdésed van? Válaszolunk!

Tanácstalan vagy abban, hogy kinek ajánld fel adó 1%-odat? Biztos szeretnél lenni abban, hogy felajánlásod “jó kezekbe” kerül? Szervezetünk nyitottan áll minden felajánló rendelkezésére, így napközben 9 óra és 18 óra között állunk rendelkezésedre!

Hívj minket, írj nekünk, kérdezz, tájékozódj!

Az info@bohocdoktor.hu email címen,és a +36303402911-es telefonszámon a Bohócdoktor Szolgálattal, és alapítványunk többi programjával kapcsolatban örömmel, és szívesen tájékoztatást adunk Neked is. 🙂

bohocdoktorok szeged 0707_11bohocdoktorok szeged 0707_06

Rendelkező nyilatkozat letöltése ITT!

Adományozni szeretnék!

Hivatalos adataink: