Nélkülözőknek gyűjtenek a bohócdoktorok

UPDATE: Itt olvashatod a gyűjtés végeredményét.

 

Megállapodást írt alá néhány napja a METRO Kereskedelmi Kft-vel Fődi Brigitta, a Mosolykommandó Alapítvány (korábbi nevén: Gyógyító Bohócdoktorok) elnöke. A nagyszabású akció keretében az alapítvány bohócdoktorai, és önkéntesei 2015. december 1. és 20-a között tartós élelmiszert gyűjtenek a szegedi áruházban, amelyet rászoruló, kisgyermekes családok részére juttatnak el karácsonyig. Az önkéntesek főleg konzervet, bébiételt, csokoládét, szaloncukrot illetve alapvető élelmiszereket, cukrot, lisztet, tartós tejet várnak felajánlásként. Akik szívesen csatlakoznának a kezdeményezéshez, a pénztártól való távozás után adhatják le adományukat a kihelyezett gyűjtőponton.
Az elnök elmondása szerint az alapítvány célja több tonna élelmiszer összegyűjtése a fenti időszakban, amelyet teljes egészében a rászoruló családoknak fognak eljuttatni.

Alapítványunk a bohócdoktori vizitek alkalmával szembesül azzal, hogy sok esetben a kórházi kezelés alatt álló gyermekek milyen nélkülözéseknek vannak otthon kitéve.

Amíg a bohócdoktoraink dolgoznak a kórteremben, addig a szülők elmesélik az otthoni mindennapos problémáikat. Mesélnek nehézségekről, kihívásokról. Mesélnek arról, hogy sokszor semmi nem jut az asztalra, és a gyermekeik éhesen kell, hogy iskolába induljanak. Az ünnepek közeledtével ez még nagyobb terhet jelent számukra, mert ők is szeretnének a gyermekeiknek legalább az ünnepekkor egy kis örömöt okozni.

Alapítványunk feladatának, sőt kötelességének érzi, hogy a fenti problémákban segítő kezet nyújtson ezeknek a családoknak.

A viziteket követően ezekkel a családokkal felvesszük a kapcsolatot, hogy amennyiben lehetőségünk nyílik rá, segíteni tudjuk őket.
A lakossági gyűjtés másik célja a Mosolykommandó Alapítvány tevékenységének szélesebb körben való megismertetése is. Ezért az önkéntesek az alapítvány tevékenységét bemutató szórólapokkal, és „lufizsonglőr bemutatóval” készülnek meghatározott időpontokban. Az adományozók részére a bohócdokik kézzel készített lufijátékokkal köszönik meg a felajánlásokat. A helyszínen adománygyűjtő láda is kihelyezésre kerül, így akik a Bohócdoktorok csapatát szeretnék anyagi támogatásukkal segíteni, azok személyesen is megtehetik a szegedi METRO áruház kasszasora mellett kihelyezett adománygyűjtő ládákban.

UPDATE:

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a felajánlásokat, amelyekből a bohócdoktori viziteket rendszeresen meg tudják több, mint 8 magyar gyermekkórházban. Az idei év azért is kiemelten fontos számukra, mert közhasznú fokozatba léptek, így már az adó 1%-ok befogadására is jogosultakká lettek.  Már akár néhány száz felajánlással biztosítható az éves, és folyamatos működésük. Az adó 1%-os, EGYSZA rendelkező nyilatkozaton, illetőleg a NAV Ügyfélkapuján csupán a 18657573-1-06-os adószámot kell feltüntetni, és máris a szervezethez kerül ez a fajta segítség. Elsősorban azoknak a segítségét várják, akiknek nincsen még kiválasztott alapítványuk, és szívesen támogatnának adójuk 1%-ával olyan ügyet, amellyel közvetlenül gyerekeket segítenek.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.