42 nélkülöző család karácsonyát varázsoltuk szebbé

42 kisgyermekes családot leptünk meg az ünnepek előtt óriási élelmiszercsomaggal, amelyet Gergő Bohóc és Dorka Bohóc vitt házhoz személyesen.
Mint december elején beszámoltunk róla, élelmiszergyűjtő akciót indítottunk a szegedi METRO áruházban nélkülöző családok részére. Az akció keretében 20 napon keresztül szórólapokkal, megállítótáblákkal, és aktivistáink személyes jelenlétével próbáltuk ösztönözni a vásárlókat, hogy a decemberi nagybevásárlásnál mindenki a maga lehetőségeihez mérten járuljon hozzá a nélkülözők karácsonyához. A felhívásunkban elsősorban csokoládét, szaloncukrot, konzerveket, lisztet, cukrot, tésztát, valamint tartós tejet kértünk, ugyanis a tapasztalataink szerint ezek jelentik a legnagyobb segítséget az ünnepek közeledtével.

felhívásunkban elsősorban csokoládét, szaloncukrot, konzerveket, lisztet, cukrot, tésztát, valamint tartós tejet kértünk

Az akciónk sikerét bizonyítja, hogy már az első héten hét banánosláda megtelt élelmiszerekkel. Az adományozók leginkább alapvető élelmiszereket, és tartós tejet helyeztek be a gyűjtőpontunkba, de rengeteg csokoládé, és szaloncukor is gazdagította a gyűjteményt.

A komoly szervezést igénylő munka végén végül több száz kilogramm élelmiszert pontosan 42 csomagra bontottunk szét, és névre szólóan házhoz vittük ki azokat. Összességében 235 órát dolgoztunk az akción, és 86 kilométert tettünk meg

Az akció utolsó napján a felajánlott élelmiszereket a Mosolykommandó Alapítvány (korábbi nevünk: Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány raktárába szállítottuk, ahol lelkes aktivistáink, fáradtságot nem kímélve hajnalig szortírozták a csomagokat, majd néhány órás alvást követően már reggel indultak a kiválasztott családokhoz átadni azokat. A komoly szervezést igénylő munka végén végül több száz kilogramm élelmiszert pontosan 42 csomagra bontottunk szét, és névre szólóan házhoz vittük ki azokat. Összességében 235 órát dolgoztunk az akción, és 86 kilométert tettünk meg azért, hogy mindenkihez időben eljussanak az adományok.

Találkoztunk olyan kisgyermekes családdal, ahol még igazi szaloncukrot nem is láttak a gyermekek…

A családok elérhetőségét az egyik helyi Családsegítő Szolgálattól, valamint a szegedi Egy Ebéd Egy Esély Alapítványtól kaptuk meg, akik biztosítottak bennünket arról, hogy az adományok olyan családokhoz kerülnek, akiknek igazán szükségük van a segítségre. A helyszíni átadáskor tapasztalhattuk, hogy valóban a leginkább rászorulókon segíthettünk.

a következő kampányunk során szeretnénk megduplázni az adományok számát, így már legalább 80 családot szeretnék megsegíteni a legközelebbi akciónkban!

Ez volt az első olyan adománygyűjtő akciónk, amelyben igencsak nagy mennyiségű élelmiszeradományt, rövid idő alatt, a legmegfelelőbb helyekre juttathattunk el. A kampányunk sikeresnek bizonyult, és elköteleződtünk abban, hogy minden évben legalább két alkalommal szervezni fogunk további akciókat. A célunkat már ki is tűztük magunk elé: a következő kampányunk során szeretnénk megduplázni az adományok számát, így már legalább 80 családot szeretnék megsegíteni a legközelebbi akciónkban!

Ezúton is szeretnénk megköszönni a METRO vásárlóinak, hogy az eltelt 20 nap alatt hozzásegítettek bennünket az akciónk sikeréhez! Szeretnénk megköszönni, hogy nem egy esetben igazán értékes, és minőségi élelmiszereket listáztunk össze az adománygyűjtő boxból, ezzel is növelve az adományok értékét, és a karácsonyuk színvonalát. Találkoztunk olyan kisgyermekes családdal, ahol még igazi szaloncukrot nem is láttak a gyermekek, de idén már az ő karácsonyfájukat is ezzel fogják díszíteni.

Végül, de nem utolsósorban szeretnénk megköszönni a szegedi METRO áruház csapatának, hogy segítettek bennünket a kampányunk sikerében! Bízunk abban, hogy legközelebb is lesz lehetőségünk ilyen kampányok megvalósítására áruházukban.

Boldog karácsonyt, és sikeres új évet kíván a Mosolykommandó Alapítvány csapata!

Gyógyító Bohócdoktorok

élelmiszeradomány

Karácsonyi adományozás

IMG_3354

IMG_3356

IMG_3358

IMG_3360

IMG_3361

IMG_3362

IMG_3364

IMG_3368

IMG_3371

IMG_3375

IMG_3376

IMG_3382

IMG_3394

IMG_3398

IMG_3401

IMG_3411

UPDATE:

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a felajánlásokat, amelyekből a bohócdoktori viziteket rendszeresen meg tudják több, mint 8 magyar gyermekkórházban. Az idei év azért is kiemelten fontos számukra, mert közhasznú fokozatba léptek, így már az adó 1%-ok befogadására is jogosultakká lettek.  Már akár néhány száz felajánlással biztosítható az éves, és folyamatos működésük. Az adó 1%-os, EGYSZA rendelkező nyilatkozaton, illetőleg a NAV Ügyfélkapuján csupán a 18657573-1-06-os adószámot kell feltüntetni, és máris a szervezethez kerül ez a fajta segítség. Elsősorban azoknak a segítségét várják, akiknek nincsen még kiválasztott alapítványuk, és szívesen támogatnának adójuk 1%-ával olyan ügyet, amellyel közvetlenül gyerekeket segítenek.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.