Mosolydoktorok nőnapi meglepetése a gyermekklinikán

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány Mosolydoktor Szolgálata egész évben segíti a kórházi gyógyító munkát. Ezúttal nőnap alkalmából látogattak el a Szegedi Gyermekklinikára, hogy a gyermeksebészeten, az onkológián, a kardiológián és a gyermek SBO-n szolgálatot teljesítő hölgyeket köszöntsék, felhívva a figyelmet mindennapi áldozatos munkájukra.

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány önkéntes bohócdoktora, Csatai Gergő már évek óta járja társaival a gyermekkórházakat, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, és az állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsák élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé. Ezúttal nőnapi meglepetéssel készültek azoknak a hölgyeknek, akik ezeken az osztályokon teljesítenek szolgálatot.

– Hajnalban kimentünk a piacra, hogy kiválasszuk azt az száz legszebb cserepes jácintot, amelyet a doktornénik, és a nővérkék részére adtunk át személyesen nőnap alkalmából, egyben megköszöntük azt az áldozatot, amit naponta tesznek a beteg gyerekekért..- mondta el Pataki Gergely a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány alapítója, és egyben önkéntese. –Nagyon sokan úgy ismernek bennünket, mint a szegedi bohócdoktorok, akik elsősorban a kisbetegeket látogatják meg minden héten, pedig megalakulásunk óta hagyománnyá vált, hogy a nőnapon az osztályon dolgozók arcára is mosolyt varázsolunk minden évben. Mi személy szerint is azt tapasztaljuk, hogy a szegedi klinika egy nagyon jó hangulatú hely, csupa lelkes, és mosolygós dolgozóval, akik lelkiismeretesen végzik a munkájukat. Itt biztosan jó kezekben vannak a gyerekek, és ez nagyban köszönhető ezeknek az embereknek.

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a tavalyi adó 1%-os felajánlásokat, amelyekből már 9 gyermekkórházat, köztük a szegedit is tudják rendszeresen látogatni.

Figyelem! 2020. március 12-ig lehet ránk szavazni a civilek Oscar díjára, a Jószolgálat-díjra! Ezen a linken keresztül 2 kattintással leadhatod ránk a voksodat: http://www.joszolgalatdij.hu/hirek/szavazzon-kik-legyenek-a-joszolgalatdij-idei-onkentesei

De kik is azok a Mosolydoktorok?!

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

Bohócdoktor-szponzor leszek

Telefonos hívással 500 Ft-tal támogathatod a bohócdoktorok munkáját!

A 13600-as szám hívásával és a 88-as mellék tárcsázásával máris 500 Ft-tal támogatod a bohócdoktorok munkáját!

adjukössze logo

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

CSEKKIGÉNYLŐ!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)

Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.