Kalocsán jártak a bohócdoktorok – LEGO-kat vittek a beteg gyerekeknek [GALÉRIÁVAL]

Kórházlátogató országjárásunk során a mai napon a kalocsai Szent Kereszt Kórház gyermekosztályát vette célba Dorka, Gergő, és Benett. Mosolydoktoraink egész évben segítik a kórházi gyógyító munkát, a gyerekek mellett az ápolók, az orvosok, és a szülők nagy örömére. Vizitünk alkalmával a gyerekeknek a szokásos humorcsomagunk mellé vadonatúj LEGO ajándékokkal is készültünk.

a kulisszák mögött Dorka éppen a buborékfújó tartályát töltötte fel csodavízzel, Gergő pedig halloween-i csokigolyókat rejtett el az óriási piros zsebei titkos rejtekhelyére

A nővérkékkel, és orvosokkal történt rövid egyeztetést követően mosolydoktoraink a kulisszák mögött felkészültek a délelőtti műsorukra. A kulisszák mögött Dorka éppen a buborékfújó tartályát töltötte fel csodavízzel, Gergő pedig halloween-i csokigolyókat rejtett el az óriási piros zsebei titkos rejtekhelyére, hogy azt a gyerekeknek a váratlan pillanatokban elővarázsolhassa onnan. Egy külföldi felajánlónak köszönhetően vadonatúj, bontatlan LEGO játékok is ott lapultak az elhíresült öreg bőröndben, ami egyébként minden vizitre elkísérte idáig Gergőéket.

A bemutatkozás a gyermekosztály folyosóján kezdődött, ahol Gergő megtanította a is közönségét lufiíjból lufinyilat kilőni. Ez például azon kívül, hogy pont be lehet találni vele a nővérpult mögé, hasznos eszköz lehet a betegségek elűzésére is.

A folyosó után Gergőék kórteremről-kórteremre járva meglátogatták a kisbetegeket, akiktől vidám hangulatban, a tréfatár megannyi elemét elővarázsolva távoztak mosolyt, és vidámságot hagyva maguk után. A gyerekek a mosolydoktorok látogatása után ajándékba kaptak tőlünk a hozott LEGO-kból is, amelyet önfeledten bontottak fel Gergőék elköszönése után.

A kalocsai vizitünkre személyesen is elkísért bennünket Molnár Benett Mosolydoktor Nagykövetünk is, aki Gergőéket segítette a játékok átadásában, és a helyszínen megjelent sajtó kérdéseire is válaszolt.

A helyszínen készült képeink:

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

Bohócdoktor-szponzor leszek

Telefonos hívással 500 Ft-tal támogathatod a bohócdoktorok munkáját!

A 13600-as szám hívásával és a 88-as mellék tárcsázásával máris 500 Ft-tal támogatod a bohócdoktorok munkáját!

adjukössze logo

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

CSEKKIGÉNYLŐ!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.