Idén is karácsonyi csomagokkal leptünk meg családokat +GALÉRIA

Karácsonykor nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is szívesen repülnek el Meseországba, ebben a rohanó világban. Mi egy csodálatos utat tettünk meg ma Eszter Bohóccal, és Brigivel, mégpedig azért, hogy az előző napokban gondosan összeállított ajándékcsomagokat olyan gyermekes családokhoz juttassuk el, ahol elkél a segítség, főleg Karácsonykor. Idei karácsonyi projektünk nagyon sok jóakaratú ember munkájának a gyümölcse, és örömmel kijelenthető, hogy idén is sikerült sok családnak örömet szereznünk ismét.

provident-bohocdoktorok

Fődi Brigi, a Mosolykommandó elnöke átveszi az összegyűlt ajándékokat Lauscherné Horváth Adrienntől a Provident munkatársától

Az úgy kezdődött, hogy tavaly volt egy sikeres élelmiszergyűjtésünk a METRO áruházban, amelyben 42 nélkülöző család részére vittünk ki személyesen egy-egy óriási élelmiszercsomagot. Aztán februárban megkeresett bennünket a Pizza Monster azzal a felajánlással, hogy minden hétvégén felajánl nekünk egy teljes családnyi pizzaebédet. Szeptemberben jött egy újabb lehetőségünk, amikor is Karacs Rita, a Bödön Termelői és Kézműves Piac megalkotója, és szervezője kitalálta, hogy a karácsony előtti Bödönön élelmiszert fog nekünk gyűjteni, amit aztán továbbadhatunk olyan családoknak, akiknek jól jöhet a segítség. Majd, nem sokkal később bejelentkezett a Provident, akik cipősdoboz akciót szerveztek a cégen belül, és több tucat játékkal, és ajándékkal vártak bennünket, hogy mi azokat továbbosszuk a legjobb helyekre.

Mindehhez egy kicsit mi is beletettük a részünket, és bevásároltunk jobbnál-jobb tartós élelmiszereket, hogy aztán mindezekből több tucat egységcsomagot varázsoljunk össze. Az egységcsomagokba így Méhészfarmról kapott házi mézet, Zsombóról érkezett természetes gyümölcsleveket, kistermelőtől kapott tönkölytésztákat, és házi készítésű tönkölysütiket tudtunk beletenni. Mindemellé a gyerekek részére szépen becsomagolva átadtuk a Provident munkatársai által “feladott” cipősdoboz-ajándékokat is.

Bátran mondhatjuk, hogy a nehézségek, és a belefektetett munkaóráink mellett, az ilyen projektek jelentik mindannyiunk számára az egyik legszebb feladatot, amit az Alapítványunk ad nekünk évről-évre. Hiszen másoknak adni nagyon jó dolog, főleg ha mindez az ünnepek előtt sikerül.

Amit biztosan megígérhetünk: jövőre ugyanilyen szép pillanatokat szeretnénk szerezni újabb családoknak!

Boldog karácsonyt mindenkinek! 🙂

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Alapítvány|
6721 Szeged, József Attila sgt. 24.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Bohócdoktor Ügyelet: Fődi Brigi: +36 20 919 7622

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.

GALÉRIA

UPDATE:

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a felajánlásokat, amelyekből a bohócdoktori viziteket rendszeresen meg tudják több, mint 8 magyar gyermekkórházban. Az idei év azért is kiemelten fontos számukra, mert közhasznú fokozatba léptek, így már az adó 1%-ok befogadására is jogosultakká lettek.  Már akár néhány száz felajánlással biztosítható az éves, és folyamatos működésük. Az adó 1%-os, EGYSZA rendelkező nyilatkozaton, illetőleg a NAV Ügyfélkapuján csupán a 18657573-1-06-os adószámot kell feltüntetni, és máris a szervezethez kerül ez a fajta segítség. Elsősorban azoknak a segítségét várják, akiknek nincsen még kiválasztott alapítványuk, és szívesen támogatnának adójuk 1%-ával olyan ügyet, amellyel közvetlenül gyerekeket segítenek.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.