Gyermekonkológián viziteltek a Bohócdoktorok

Egy átlagos ember számára egy gyermekklinika onkológiai osztálya egy olyan hely, ahová nem szívesen teszi be a lábát. Akik itt megfordulnak, azok valamilyen szinten kapcsolatba kerülnek olyan emberi sorsokkal, ahol a gyermekek, a szülők, és az áldozatos munkát végző kórházi személyzet nap mint nap szembesül azzal, hogy milyen az igazi küzdeni akarás. Az igazi küzdelmet a legnagyobb harcosok, az itt fekvő kisbetegek folytatják. Galéria lent!

…a lehetőségeinkhez mérten, minden tudásunkat, és kreativitásunkat beleadva, sokszor napokat készülve a vizitre olyan légkört teremtsünk a gyermekeknek arra a pár órára, ami valóban képes feledtetni a betegséggel járó fájdalmakat, kihívásokat, és küzdelmeket…

A Mosolykommandó Bohócdoktorai számára viszont egy onkológiai osztály látogatása nem a küzdelemről szól. Nekünk arról szól, hogy a lehetőségeinkhez mérten, minden tudásunkat, és kreativitásunkat beleadva, sokszor napokat készülve a vizitre olyan légkört teremtsünk a gyermekeknek arra a pár órára, ami valóban képes feledtetni a betegséggel járó fájdalmakat, kihívásokat, és küzdelmeket. Nekünk az a feladatunk, hogy a kórteremből arra a pár órára egy Csodaországot varázsoljunk, a lefelé görbülő ajkakból pedig önfeledt nevetést csaljunk ki a személyes jelenlétünkkel, és a nevetésterápiánk széles eszköztárának bevonásával.

Gondoljunk csak bele! A napi küzdelmek közepette egyszer csak kopogtatnak az ajtónkon, és a kórteremben egy színes gombokkal felvértezett, fehér köpenyes, piros orrot viselő bohócdoktor abban a kis időben szóviccekkel, bűvésztrükkökkel, kisebb-nagyobb varázslatokkal, és lufiajándékok villámgyors hajtogatásával megpróbál mindent megtenni annak érdekében, hogy az első mosoly kicsalja belőlünk. Az első kismosolyt pedig garantáltan követni fogja egy nagy adag másik nagymosoly, a nagymosolyt pedig hamarosan felváltja a szívből jövő, önfeledt kacagás! Ugye milyen jól hangzik? 🙂

Az igazi elismerést nem másoktól, mint maguktól a kisbetegektől kapjuk!

A nevetésnek ugyanis tudományosan is bizonyított gyógyító ereje van! Nem egyszer jelezte felénk a kórházi személyzet, vagy akár a szülők is, hogy a látogatásunk hatására elindult valami! Korábban magukba forduló kisbetegek egyszer csak megnyíltak, és napról napra javult a kedélyállapotuk, és a közérzetük. Hogy még hetek elteltével is emlegetnek bennünket a kicsik, és kérdezik a szüleiket, hogy mikor megyünk legközelebb is. Amikor több hónap eltelte után már nevünkön szólítanak bennünket, és régi jó barátként várnak minket vissza. Az igazi elismerést nem másoktól, mint maguktól a kisbetegektől kapjuk! Galéria lent!

A mai napon a Szegedi Gyermekklinika Onkológiáján tettünk látogatást Gergő Bohóccal, és Dorka Bohóccal, ahol már szinte rutinosan fogadtak bennünket az osztályon dolgozó nővérek, és orvosok. Felemelő érzés volt látni kisbetegek szemében a csillogást, amikor -hacsak rövid időre is, de – elfelejtették, hogy kórházban vannak, és felszabadultan tudtak velünk nevetni, és játszani.

Szilárd meggyőződésünk, hogy bohócdoktori tevékenységünk, vidámságközpontú terápiás programjaink nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a mentális gyógyulást elősegítsék. Bohócdoktoraink nevetésterápiája a vidámság pozitív hatásait használja ki, mely napjainkban igen fontos része lett a kórházi, intézményi ellátásnak. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Ez a küldetésünk, ezért dolgozunk (még ha nem is munkaként tekintünk a tevékenységünkre). Bár jelenleg a fennmaradásunkért küzdünk, a támogatóink segítségével folyamatosan tudjuk biztosítani a rendszeres kórházi vizitek szervezését. Galéria lent!

Adományvonal

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

CSEKKET KÉREK!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség! ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Alapítvány|
6721 Szeged, József Attila sgt. 24.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Bohócdoktor Ügyelet: Fődi Brigi: +36 20 919 7622

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.

UPDATE:

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a felajánlásokat, amelyekből a bohócdoktori viziteket rendszeresen meg tudják több, mint 8 magyar gyermekkórházban. Az idei év azért is kiemelten fontos számukra, mert közhasznú fokozatba léptek, így már az adó 1%-ok befogadására is jogosultakká lettek.  Már akár néhány száz felajánlással biztosítható az éves, és folyamatos működésük. Az adó 1%-os, EGYSZA rendelkező nyilatkozaton, illetőleg a NAV Ügyfélkapuján csupán a 18657573-1-06-os adószámot kell feltüntetni, és máris a szervezethez kerül ez a fajta segítség. Elsősorban azoknak a segítségét várják, akiknek nincsen még kiválasztott alapítványuk, és szívesen támogatnának adójuk 1%-ával olyan ügyet, amellyel közvetlenül gyerekeket segítenek.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.