Fogyatékos fiatalok farsangján vettek részt bohócdoktoraink

Nem akármilyen eseményre kapott meghívást a szegedi Mosolykommandó Alapítvány bohócdoktor-csapata:  Mesehősök farsangi felvonulását szervezte meg négy szegedi, fogyatékkal élő gyermekeket segítő intézmény  február végén.

Tévedés azt gondolni, hogy ezeket a gyerekeket sajnálni kellene azért, mert mások mint az átlagos emberek! Csodálni lehet őket azért, amiért ők őszintén tudnak szeretni, és tanulni lehet tőlük, amiért feltétel nélkül bízni tudnak egymásban.

A programon, amelyet a Hattyas sori Sportközpontban tartottak meg a szervezők, először alapítványunk  Bohócdoktorai Dorka Bohóc és Gergő Bohóc adtak egy rendhagyó “bemelegítő” műsort interaktívan bevonva a lelkes, mosolygó közönséget is. Ezt követően a fiatalok csoportosan mutatták be jelmezeiket – mindannyian mesehősöknek öltöztek. Láttunk Hupikék Törpikéket, kalózokat, Piroskát, Kukori és Kotkodát, Spongya Bobot és Lúdas Matyit is.

bohócdoktorok waltner farsang 013

Felléptek az SZKTT Egyesített Szociális Fogyatékosok Nappali Intézményének lakói, a Waltner Károly Otthon fiataljai, a Makray Fogyatékkal Élő Gyerekek Nappali Intézményének kis lakói, valamint a Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv EGYMI zenés társulása.

A vidám farsang ebéddel zárult: a Lucky Pizzériának köszönhetően pizzát és a Suli Host Kft-nek köszönhetően teát kaptak a fiatalok, a Mosolykommandó Alapítvány pedig egy-egy tábla csokival kedveskedtek nekik.

Lenyűgözött bennünket az az őszinte, és határtalan szeretet, amelyet ezektől a gyerekektől kaptunk a látogatásunk alatt! Tévedés azt gondolni, hogy ezeket a gyerekeket sajnálni kellene azért, mert mások mint egy átlagos ember. Csodálni lehet őket azért, amiért ők őszintén tudnak szeretni, és tanulni lehet tőlük, amiért feltétel nélkül bízni tudnak egymásban. Mi minden alkalommal egy hatalmas adag pozitív töltettel jövünk el tőlük, és alig várjuk, hogy legközelebb is találkozhassunk velük.

Fotók: Karnok Csaba (DM)

bohócdoktorok waltner farsang 001

bohócdoktorok waltner farsang 002

bohócdoktorok waltner farsang 003

bohócdoktorok waltner farsang 009

bohócdoktorok waltner farsang 004

bohócdoktorok waltner farsang 005

bohócdoktorok waltner farsang 015

Reméljük legközelebb is meghívást kapunk! 🙂

De kik azok a Bohócdoktorok?!

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

CSEKKIGÉNYLŐ!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség! ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Fődi Brigi: +36 20 919 7622

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.

Bohócdoktorok