Egy éves az alapítványunk – Beszámoló a munkánkról

Évfordulót ünnepel Alapítványunk, ugyanis ma egy éve annak, hogy hivatalosan is bejegyzett civil szervezetként kezdtük meg működésünket. Az eltelt egy év mozgalmasan telt, szinte heti rendszerességgel szerveztünk programokat, kórházi viziteket. Az eltelt egy évben az alábbi tevékenységeket végeztük:

 • bohócdoktoraink segítségével, kidolgozott nevetésterápiás programunkkal gyermekkórházak, gyermekklinikák, gyermekrendelők rendszeres látogatása Budapesten, Szegeden, Kecskeméten, Gyulán, Szolnokon, és Baján
 • részt vettünk a nagyobb szabású helyi jótékonysági rendezvényeken, és népszerűsítettük azokat: Avon 1.000 lépés a Gyermekklinikáért; jótékonysági futások, Rotary Tavasz Adománygyűjtés, I. Szegedi Gumikacsaverseny)
 • rendszeresen részt veszünk véradásokon
 • élelmiszergyűjtésünkkel 42 rászoruló, és hátrányos helyzetű gyermekes családot támogattunk
 • ruhagyűjtésünkkel rászoruló személyek, elsősorban fedél nélküliek részére nyújtottunk segítséget
 • nevetésterápiás programunkkal idősek otthona lakóit látogattuk meg
 • rászoruló, és állami gondozás alatt álló gyermekek részére szervezett Gyermeknapon vettünk részt
 • értelmileg sérült gyermekeket látogattunk meg bohócdoktor projektünkkel, alkalmazva a nevetésterápiát (Bohócdoktor Farsang)
 • Adománypizza projektünk révén halmozottan hátrányos helyzetben levő családokat kerestünk fel, és továbbítottunk felajánlást a „vasárnapi ebédjükhöz”
 • rendszeres továbbképzéseket, workshopokat szerveztünk az önkéntes-utánpótlásunk fejlesztése, és további bohócdoktorok „munkába állítása” érdekében
 • folyamatos elemző-fejlesztő munkánknak köszönhetően szakmai programot fejlesztettünk ki az egyedi esetek kezelésére (Down-szindrómás betegek, látásukban korlátozott betegek, idős betegek, pszichiátriai kezelés alatt álló betegek részére)
 • elindult a kutyaterápiás programunk is, amelynek keretében egy törzskönyves Golden Retrieverrel, és a kísérőjével terápiás felkészítést kezdtünk el, majd sikeres vizsgájukat követően kórházi terápiás programban fognak részt venni a partner kórházakban.

Az eltelt egy évben névváltoztatási kérelemmel fordultunk a Bírósághoz, ugyanis az alapításkori nevünkkel egy másik civil szervezet aktív kampányba kezdett a megalakulásunkat követő hónapokban. Emiatt több száz támogatónk megtévesztés áldozata lett, és nagyon sok esetben összekeverték a két szervezetet. A jogi felszólításaink nem jártak sikerrel, ezért – az energiáinkat és időnket inkább az építkezésre fordítva – egyszerűbbnek láttuk a névváltoztatást, az új nevünk védettségéből kifolyólag pedig a jövőbeni megtévesztés kizárását. Ezzel, tekintettel a névváltoztatás illetékmentességére, rengeteg energiát és nem mellesleg pénzt spóroltunk, amely erőforrásainkat inkább a tevékenységeinkre, a bohócdoktori vizitjeinkre, és további együttműködő partnerszervezetek bevonására fordítottuk.

Az eltelt évben számos magánszemély segítette munkánkat, sok esetben bankszámlára történő utalással. Gyakori volt az 1.000 Ft-os segítség, de volt olyan cég, amely 150.000 Forinttal járult hozzá a működésünkhöz! A tevékenységeinknek köszönhetően honlapunkat az elmúlt egy évben több, mint 50 ezren látogatták meg, a facebookon pedig lassan 5.000 követőnél tartunk. A magánszemélyek mellett a céges felajánlásokban is sikerült komoly eredményeket elérni, többek között a Party Point, a Pizza Monster (MNAG Kft.), a Glamazon Szépségszalon, a Cukkini Étterem, és a Csillag Kft. is jelentős mértékben hozzájárult a sikereinkhez.

Szoros együttműködést alakítottunk ki 6 vidéki, és 2 fővárosi kórházzal, 2 idősek otthonával, 1 szegedi rendelőintézettel. Több civil szervezettel is kapcsolatba kerültünk, és ahogyan idáig is, úgy a jövőben is igyekszünk mindenki számára előnyös együttműködéseket kialakítani, amely a közös programok kölcsönös népszerűsítésében mutatkozik meg.

A következő egy évben sem szeretnénk lassítani, sőt! Önkéntes csapatunk bővítésével, folyamatos bohócdoktor-fejlesztéssel, és workshopokkal szeretnénk a 2017-es évben a vizitszámainkat növelni, a pizzaprojektünket szélesíteni, és még több saját jótékonysági programot szervezni. A kuratórium, az önkénteseink, és a támogatóink lelkesedését látva kétségtelen, hogy céljaink megvalósítása sikerrel fog zárulni a következő egy évünkben is.

Mert hatalmad van másokat Boldoggá tenni.
brigi

Fődi Brigitta

kuratóriumi elnök, valamint

Csatai Gergő, és Szemenyei Dorka Bohócdoktorok

Nem győzzünk hangsúlyozni, hogy a bohócdoktori vizitek fontos és elengedhetetlen része a tudatos kapcsolat teremtés és kapcsolat keresés. Látogatásunk közben és után mindig személyes jó ismerősökként köszönünk el a gyermekektől, hiszen így válik felejthetetlenné és sokáig hatóvá a találkozás varázsa.

Adományvonal

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :)

CSEKKET KÉREK!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség! ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Alapítvány|
6721 Szeged, József Attila sgt. 24.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Bohócdoktor Ügyelet: Fődi Brigi: +36 20 919 7622

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.

UPDATE:

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a felajánlásokat, amelyekből a bohócdoktori viziteket rendszeresen meg tudják több, mint 8 magyar gyermekkórházban. Az idei év azért is kiemelten fontos számukra, mert közhasznú fokozatba léptek, így már az adó 1%-ok befogadására is jogosultakká lettek.  Már akár néhány száz felajánlással biztosítható az éves, és folyamatos működésük. Az adó 1%-os, EGYSZA rendelkező nyilatkozaton, illetőleg a NAV Ügyfélkapuján csupán a 18657573-1-06-os adószámot kell feltüntetni, és máris a szervezethez kerül ez a fajta segítség. Elsősorban azoknak a segítségét várják, akiknek nincsen még kiválasztott alapítványuk, és szívesen támogatnának adójuk 1%-ával olyan ügyet, amellyel közvetlenül gyerekeket segítenek.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.