Bohócdoktorok mosolyországa a gyermekklinikán

Véget ért az influenzajárvány miatti látogatási tilalom, ezért újra vizitelhettek a Szegedi Gyermekklinikán a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány bohócdoktorai. Ezúttal a kardiológián, és a belgyógyászati osztályon jártak az alapítvány önkéntes nevettető doktorai a gyerekek nagy örömére.

A Mosolykommandó bohócdoktorait már a folyosón feltartóztatták a kisbetegek, látva az örömöt, és a nevetést, amit magukkal hoztak a Szegedi Gyermekklinika kardiológiai osztályára. Dr. Gergő és Dr. Dorka megjelenésükben hasonlóak az igazi doktorokhoz, leszámítva azt, hogy a köpenyükön a fehér gombok színesekre vannak kicserélve, és hogy egy gumikacsa pislog a zsebükből kifelé. A gyerekek imádják a bohócdoktorokat, akik segítenek oldani a kórházi feszültséget, és félelmet ilyenkor. Ezúttal a szervezet Mosolydoktor Nagykövete, Molnár Benett is elkísérte a csapatot, és egy kis időre ő is beállt felvidítani a gyerekeket.

Az alapítvány egész évben rendszeres látogatója a gyermekkórházaknak, ahol kórteremről-kórteremre járnak bohócdoktoraik, hogy a kis betegeket nevetéssel, és kisebb ajándékokkal vidítsák fel, és adjanak erőt a sokszor kínokat jelentő kezelések között. A külföldön már évtizedek óta bevált, bohócdoktor módszer jelentőségét már egyre több orvos, és intézményvezető elismeri, ezért az alapítvány folyamatosan kapja a megkereséseket az ország minden részéről.

Rengeteg helyről kapunk megkereséseket, ugyanis a gyerekek, és a szülők is csupa pozitív élménnyel gazdagodnak egy-egy bohócdoktori látogatást követően. Sajnos csak korlátozott mértékben tudunk ezeknek eleget tenni, ugyanis a program működtetése komoly erőforrásokat igényel. – mondta el Pataki Gergely, az alapítvány alapítója. – Az idei évben felcsillant a remény, hogy az adó 1%-os felajánlások révén közösségi összefogással önálló pályára állítsuk az alapítványt, ugyanis megkaptuk a NAV-tól a jogosultságot a gyűjtésre. Közel 2000 felajánlással a program már hosszútávon fenntartható lehetne, és még több kisbeteghez eljuthatnának bohócdoktoraink. Mi az adó 1%-ot tényleg mosolyokra váltjuk, és ezt komolyan is gondoljuk.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

 

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.