100 rászoruló családot lepett meg a Mosolykommandó Karácsony előtt

Cégektől és magánszemélyektől gyűjtött tartós élelmiszerrel, és vadonatúj játékokkal összeállított szeretetcsomagokkal leptünk meg Szenteste előtt 100 családot Ásotthalmon, Bordányban, Forráskúton, és Szegeden. Az akcióban több tucat szegedi vállalkozás felajánlását három napon keresztül, 12 önkéntessel személyesen juttattuk el a nehéz sorsú családok otthonába.

A Mosolykommandó több éve szervezi a Karácsonyi Szeretetcsomag akcióját, amelynek keretében hátrányos helyzetű, rászoruló családokat ajándékozunk meg az ünnepek előtt. Az akciót cégek, magánszemélyek, és az adó 1%-os felajánlásokból működtetjük, amely az elmúlt 5 évben az egyik legsikeresebb dél-alföldi karitatív megmozdulások közé nőtte ki magát. Rendhagyó módon az adományokat személyesen juttatják el a családok otthonába a bohócdoktor-önkénteseink.

Az alapítvány küldetése, hogy ezeknek a gyerekeknek a karácsony varázsa ugyanúgy meglegyen, mint azoknak a gyerekeknél, akiknél ez mindennapos.

Pataki-Fődi Brigitta, az alapítvány elnöke szerint még mindig sok olyan család él ma Magyarországon, ahol a gyerekeknek a karácsony sajnos nem az ünnepről, hanem a nélkülözésről szól. A Mosolykommandó azokat a családokat veszi minden évben célba, akik önhibájukon kívül kerültek abba a helyzetbe, hogy nélkülözniük kell. Az alapítvány küldetése, hogy ezeknek a gyerekeknek a karácsony varázsa ugyanúgy meglegyen, mint azoknak a gyerekeknél, akiknél ez mindennapos. Az elmúlt napokban nem egy olyan családnál jártak, ahol a gyerekek soha életükben nem kaptak még új játékot senkitől. Rendkívül megható volt látni a gyerekek szemében a csillogást, amikor a bontatlan játékokat átadták nekik az önkéntesein.

az alapítvány az adó 1%-os felajánlásokból a kórházi vizitek mellett ilyen nemes célokra is forrást biztosít.

Molnár Benett, a Mosolykommandó Alapítvány Mosolydoktor Nagykövete személyesen is részt vett idén az alapítvány Szeretetcsomag akciójában. Elmondása szerint idén sikerült olyan családokat kiválasztani, akikre karácsonykor a Mosolykommandón kívül nem gondolt senki más. Örömét fejezte ki, hogy az alapítvány az adó 1%-os felajánlásokból a kórházi vizitek mellett ilyen nemes célokra is forrást biztosít. Külön kiemelte, hogy mennyire fontos a tartós élelmiszerek mellett a játékok szerepe is, amivel hatalmas örömet tudtak okozni a gyerekeknek is.

A csomagokban volt kisautó, puzzle, Barbie baba, LEGO játékok, társasjátékok, valamint csokoládék, konzervek, liszt, olaj, méz, és lekvárok.

Az akciónak köszönhetően az alapítvány 100 család részére állított össze szeretetcsomagokat, amelyeket az önkéntesek karácsony előtt személyesen vittek házhoz, és adtak át a családoknak, és a gyerekeknek. A csomagokban volt kisautó, puzzle, Barbie baba, LEGO játékok, társasjátékok, valamint csokoládék, konzervek, liszt, olaj, méz, és lekvárok.

Ezúton is köszönjük a segítséget Szemenyei Dorkának, Szokolai Katinak, Kocsis Majának, Csatai Gergőnek, Molnár Beninek, és Gajdosné Kócsó Annának hogy az adományok eljuttatása profi módon, időben, és mindenkihez eljutott.

A Szeretetcsomagok összeállításához céges csapatok is hozzájárultak:

 1. Arany fokozatú támogatónk: PC-Trade Systems Kft. – rengeteg tartós élelmiszerrel, és vadonatúj játékkal
 2. Provident Pénzügyi Zrt. szegedi, és pécsi csapata
 3. Vasútegészségügyi Kht. dolgozói csapata
 4. Pipitér Csapata
 5. Gábor Dénes Tagintézmény csapata
 6. Sugar&Candy – Barta Enikő és családja
 7. Prágai Látszerészet – ifj. Prága András
 8. SZTE ETSZK hallgatói csapata
 9. Bagonyi Kata és családja – Tisza River Rendezvényhajó
 10. Csillag Autósiskola – kölcsönautót biztosította az adományok kiszállításához
 11. És a többi anonim felajánlónk (kérték, hogy név nélkül említsük meg őket)

A támogatásokat hálásan köszönjük a Támogatóink nevében is!

A megnövekedett igények miatt a Szeretetcsomag akciót az alapítvány 2019-től negyedévente szeretné megismételni, amelyhez továbbra is várja a cégek és magánszemélyek felajánlását közvetlenül az alapítvány bankszámlaszámára, vagy a 13600/88-as Adományvonalon, amely hívásonként 500 Forinttal támogatja a Mosolykommandó célkitűzéseit.

Képek az átadásokról:

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

Bohócdoktor-szponzor leszek

Telefonos hívással 500 Ft-tal támogathatod a bohócdoktorok munkáját!

A 13600-as szám hívásával és a 88-as mellék tárcsázásával máris 500 Ft-tal támogatod a bohócdoktorok munkáját!

adjukössze logo

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

CSEKKIGÉNYLŐ!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.