Veled vagyunk mi is Bogi! :)

Néhány héttel ezelőtt a Szegedi Gyermeksebészetnek indított jótékonysági futáson kaptunk egy meghívást a 10 éves Bogihoz, aki 8 hónapja műthetetlen agydaganattal él, és bent fekszik a szegedi Idegsebészeten. Bogi anyukája keresett fel minket, hogy szeretnék, ha a bohócdoktoraink meglátogatnák őket a klinikán.

Természetesen azonnal igen mondtunk, és leegyeztettük az időpontot. Április 3-án kaptuk a visszajelzést, hogy a Klinika is engedélyezi a látogatást, így nagy izgalommal készültünk Bogi bohócdoktori vizitjére. 🙂

Amikor egy agydaganatos kislányhoz készülünk, számunkra is mindig meglepetés, hogy mi fog fogadni a kórteremben. Nos Bogi, az első pillanattól fogva lenyűgözött bennünket! A kórterembe belépve olyan széles mosollyal fogadtak az anyukájával minket, hogy az egész helységet beragyogták vele! 🙂 Bogi végig “vette a lapot”, a poénokon, bohóckodásokon nagyokat nevetett, a bűvésztrükkökön pedig nagyokat ámult. A bohócdoktori vizit természetesen nem maradhatott lufiajándékok nélkül, így mivel megtudtuk, hogy Bogi kedvenc állata a BÉKA, ezért egy óriási lufibékát kapott, plusz hozzá kellékként egy “belógatható lufiszúnyogot” mertugyeabékeszúnyogoteszik! 🙂 Nagy meglepetésünkre pedig Bogi is készült nekünk egy nagyon kedves ajándékkal, amit saját maga készített nekünk! Ezt az irodánkba a Büszkeségeink falra már ki is tettük!

Még nagyobb meglepetésünkre a vizitünkhöz csatlakozott Bogi orvosa, Dr. Barzó Pál professzor Úr is, aki aktív résztvevője lett Gergő Bohóc és Dorka Bohóc előadásának! Hihetetlen pozitív, és barátságos embert ismerhettünk meg a személyében!

A bohócdokis vizit végén szinte barátokként köszöntünk el egymástól, és ígértet tettünk, hogy nagyon szívesen visszatérünk legközelebb is, hogy halljuk újra Bogi kacagását, és lássuk újra gyönyörű mosolyát! A nevetés ugyanis gyógyít, és nekünk nagyon nagyon fontos, hogy Bogi mihamarabb meggyógyuljon!!

Innen is üdvözlünk Picilány! Reméljük hamarosan újra találkozhatunk Veled! <3

Ha szeretnéd Te is támogatni Bogit, akkor nem kell mást tenned, mint csatlakoznod ahhoz a kupakgyűjtéshez, amivel Bogi felépülésére gyűjtenek. Már nagyon-nagyon sokan csatlakoztak (a facebookon van egy “Veled vagyunk Bogi” elnevezésű csoport), és hétről-hétre egyre több kupak gyűlik össze Bogiért. Ha rendelkezel Te is kupakokkal, akkor azt leadhatod az alábbi helyeken:

Csongi Fűtéstechnika Bolt (Szeged, Csongrádi sgt. 22. sz.)

Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola (Szeged, Építő u. 1.)

Zsombón: az óvodában, és a Szegedi Sütödék Kft. mintaboltjában

 

Üdvözlettel: a Mosolykommandó bohócdoktorai

 

|Mosolydoktorok Alapítvány – Bohócdoktorok|
6721 Szeged, József Attila sgt. 24.

Adószám: 18657573-1-06
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Elérhetőségeink:
www.gyogyitobohocdoktorok.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Bohócdoktor Ügyelet: Fődi Brigi: +36 20 919 7622

UPDATE:

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a felajánlásokat, amelyekből a bohócdoktori viziteket rendszeresen meg tudják több, mint 8 magyar gyermekkórházban. Az idei év azért is kiemelten fontos számukra, mert közhasznú fokozatba léptek, így már az adó 1%-ok befogadására is jogosultakká lettek.  Már akár néhány száz felajánlással biztosítható az éves, és folyamatos működésük. Az adó 1%-os, EGYSZA rendelkező nyilatkozaton, illetőleg a NAV Ügyfélkapuján csupán a 18657573-1-06-os adószámot kell feltüntetni, és máris a szervezethez kerül ez a fajta segítség. Elsősorban azoknak a segítségét várják, akiknek nincsen még kiválasztott alapítványuk, és szívesen támogatnának adójuk 1%-ával olyan ügyet, amellyel közvetlenül gyerekeket segítenek.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.