Új névvel a Gyógyító Bohócdoktorok: indul a Mosolykommandó!

Most már te is láthatod, hogy az elmúlt időszakot igencsak tartalmasan töltöttük el, szinte nem telt el úgy egy hét, hogy ne szerveztünk volna valami hasznos programot. Javarészt a kórházainkat jártuk, bohócdoktorkodtunk, viziteltünk, próbáltunk minél több helyre, és gyermekhez eljutni. Ezek mellett ha kellett, élelmiszer adományokat gyűjtöttünk karácsonyra, 42 család karácsonyát sikerült ezáltal szebbé varázsolnunk, amihez több napon keresztül több száz km-t megtéve mindannyian szerepet vállaltunk. Februártól beindítottuk hétvégi jótékony projektünket, amiben az egyik szegedi pizzériának köszönhető felajánlásból minden szombaton vagy vasárnap egy rászoruló család részére vittünk (és viszünk) ki annyi pizzát, ahányan élnek a családban. Ha kellett, véradáson vettünk részt, ha kellett jótékonysági futóversenyekre neveztünk be. Mindezt azért, mert szeretjük azt, amit csinálunk, és a “munkánk” egyben a hobbink is lett, az életünk része.

Amíg mi a kórházakat jártuk, és beteg gyermekek részére tartottunk bohócdoktori viziteket, addig egy tőlünk teljesen független szervezet, rendkívül összetéveszthető módon, a nevünkben kampányolt 1%-okért.

Sajnos azonban már a megalakulásunk óta küzdöttünk egy problémával. A nevünk kiválasztását, hivatalos bírósági bejegyzését, majd a honlapunk és a facebook oldalunk beállítását követően egy másik szervezet gondolt egyet, és elkezdett a Gyógyító Bohócdoktorok név alatt kampányolni 1%-os felajánlásokért. Így azok a támogatóink, segítőink, szimpatizánsaink, akik figyelemmel kísérték a munkánkat, rendre összekeverték a két szervezetet. A kezdeti bosszankodást követte, hogy jogi úton szerettük volna érvényt szerezni igazunknak, de hogy nézett volna ki, hogy egy 2015-ben alakult szervezet, már 2015-ben a saját nevéért pereskedik?

Ezért inkább közleményt adtunk ki, és felhívtuk az emberek figyelmét arra, hogy megtévesztő kampány zajlik, és hogy mindenki alaposan nézzen utána, milyen szervezetnek ajánl fel 1%-ot, és valójában kit támogat. Tekintve, hogy mi még, fiatal szervezetként nem vagyunk jogosultak 1%-os felajánlások befogadására.

Néhány órás megbeszélést követően egyöntetűen arra az elhatározásra jutottunk, hogy mi változtatunk, és az Alapítvány hivatalos nevét lecseréljük egy védett, mással egyértelműen nem összekeverhető szóösszetételű névre.

Ezzel párhuzamosan a csapat összeült, és elkezdtünk azon tanakodni, hogy a peres utat lehetőség szerint elkerülve, milyen megoldással tudnánk ebből a helyzetből kikerülni. Néhány órás megbeszélést követően egyöntetűen arra az elhatározásra jutottunk, hogy mi változtatunk, és az Alapítvány hivatalos nevét lecseréljük egy védett, mással egyértelműen nem összekeverhető szóösszetételű névre. Így született meg a Mosolykommandó kifejezés, és lett egyben az alapítványunk újonnan megszavazott elnevezése. 🙂

A névvel párhuzamosan pedig úgy döntött a csapatunk, hogy a bohócdoktori tevékenységet kiemelt projektként megtartva, újabb területeken is szeretnénk önkéntes munkát vállalni. Ezzel kapcsolatban a honlapunkon, és a facebook oldalunkon keresztül folyamatosan beszámolunk majd! 🙂

Büszkék vagyunk arra, hogy pereskedés helyett a bohócdoktori, és az egyéb tevékenységeinkre tudtunk, és tudunk a jövőben koncentrálni

Bízunk abban, hogy ezzel a lépésünkkel a megtévesztő szervezetektől sikerül végre elhatárolódnunk. Munkánkat, célkitűzéseinket pedig igyekszünk a lehető legmagasabb színvonalon, és módon megvalósítani, vagyis minél több kisgyermek arcára mosolyt varázsolni.

Mert hatalmad van másokat Boldoggá tenni.

 

Köszöni a figyelmedet

a Mosolykommandó Alapítvány – régi “Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány” teljes csapata: Fődi Brigi, Csatai Gergő, Szemenyei Dorka, és az alapítónk Pataki Gergő.

 

Szeged, 2016. március 26.

UPDATE:

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a felajánlásokat, amelyekből a bohócdoktori viziteket rendszeresen meg tudják több, mint 8 magyar gyermekkórházban. Az idei év azért is kiemelten fontos számukra, mert közhasznú fokozatba léptek, így már az adó 1%-ok befogadására is jogosultakká lettek.  Már akár néhány száz felajánlással biztosítható az éves, és folyamatos működésük. Az adó 1%-os, EGYSZA rendelkező nyilatkozaton, illetőleg a NAV Ügyfélkapuján csupán a 18657573-1-06-os adószámot kell feltüntetni, és máris a szervezethez kerül ez a fajta segítség. Elsősorban azoknak a segítségét várják, akiknek nincsen még kiválasztott alapítványuk, és szívesen támogatnának adójuk 1%-ával olyan ügyet, amellyel közvetlenül gyerekeket segítenek.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.