Bohócdoktorok az I. Rotary Gumikaversenyen

Ötezer jótékony gumikacsa versenyzik a Gyermeksebészeti Osztályért szeptember első szombatján a Tiszán. Mivel a szegedi Bohócdoktorok a Gyermeksebészet rendszeres látogatói, így nem volt kérdés a részükről, hogy a jótékonysági verseny szervezőinek segítséget nyújtsanak.

Jótékonysági gumikacsaversennyel gyűjt adományt a Rotary Club Szeged Dóm az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Gyermeksebészeti Osztályának. Az I. KÉSZ Rotary Gumikacsa Verseny keretein belül szeptember harmadikán, a XX. Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon ötezer sárga gumikacsát úsztatnak le a Tiszán a Bertalan hídtól a Belvárosi hídig. A versenyt megelőzően Szeged több pontján osztanak „kacsajegyeket”, melyek ötszáz forintnyi adománnyal megválthatóak.

A rendezvény lebonyolításában a Mosolykommandó Alapítvány szegedi Bohócdoktorai is részt vesznek, ugyanis augusztus hónap minden hétvégéjén az Árkád Szegedben lufihajtogatással, és gumikacsa-színezőkkel várják a gyermekeket, és azok szüleit a Rotary Dóm tagjaival közösen.

Fődi Brigitta, az alapítvány elnöke elmondta, hogy a helyszínen így lehetőség lesz a Kacsafutamra beszerezni a jegyeket, de a bohócdoktorok szegedi gyermekklinikai vizitjeit is lesz lehetőségük a látogatóknak támogatni.

Fontos tudni, hogy minden jegy egy-egy kacsához tartozik, melynek ez által lehet szurkolni, ugyanis az ötezer versenyzőből az első 100 beérkező gumiállatka értékes nyereményt jelent: wellnesshétvégével, játékkonzollal, színházjeggyel, fürdőbérlettel és számos más nyereménnyel gazdagodhatnak a leggyorsabb kacsák jegyeinek tulajdonosai.

Csatai Gergő bohócdoktor fontosnak tartja, hogy a kórházi viziteken felül minden olyan kezdeményezés mellé álljanak, ami mögött hiteles szervezetek állnak. A Rotary Szeged Dómmal már tavaly elindult az együttműködésünk, és számunkra garanciát jelent a névadó szponzor, a KÉSZ Kft. jelenléte is.

A versenyről

Gumikacsa versenyeket már az 1990-es évek óta számos Rotary Klub szervezett és szervez a mai napig világszerte. Ezen rendezvények célja, hogy összehozza az embereket egy jótékonysági eseményre, és megmutassa, hogy milyen ereje van az összefogásnak.

A verseny főszervezője a Rotary Club Szeged Dóm, támogatási megállapodást kötött az SZTE Szent Györgyi Albert Klinika Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-egészségügyi Központ Gyermeksebészeti Osztályával, és a rendezvény teljes bevételéből az osztályt támogatja.

A versenyen 5.000 sárga színű, egyedi sorszámmal ellátott gumikacsát engednek a Tisza felszínére, amelyek a folyó sodrásának köszönhetően elindulnak a kijelölt cél irányába. A versenypályának jelölt folyószakasz mindkét oldalán segítő hajók figyelik, hogy a versenyző kacsák a pályán belül maradjanak. A cél előtt a pályát folyamatosan szűkítik, míg a kacsák elérnek a célhoz, ami egy szűk célkapun vezet át.

Így könnyen megállapítható lesz a versenykacsák sorrendje. A célba érkező kacsák a sorszámuk alapján lesznek azonosítva. Azon szerencsések, akik az első 100 beérkező kacsa sorszámával ellátott szelvénnyel rendelkeznek, értékes ajándékokat nyernek. Az első 100 befutó kacsa sorszámát a www.rotarykacsaverseny.hu oldalon teszik közzé a szervezők a verseny napján 18 óráig.

Hogyan juthatsz kacsajegyhez?

Sorszámmal ellátott kacsajegyeket állandó KACSApontokon tudsz igényelni. Itt lehet az adományokat is elhelyezni a gyűjtődobozokban.

KACSApontok

ÁRKÁD Szeged – Szeged Londoni krt. 3., földszint, a bejárattal szemben a mozgólépcső mögött. Hétfőtől – péntekig  16 és 19.30 között, szombaton és vasárnap 10.00 és 19.30 között.

CSILLAG Autósiskola – Szeged, Gutenberg u. 29.. Hétfőtől – péntekig 9 és 16.45 óra között, szombaton 9 és 11 óra között.

C&T Utazási Iroda – Szeged, Dugonics tér 12. Hétfőtől – péntekig 8 és 16 óra között.

 

Hogyan juthatsz a nyereményedhez?

Ha rendelkezel a közzétett – célba érkezett – kacsák sorszámával ellátott kacsajeggyel, akkor jogosult vagy a nyereményre. Kizárólag ezzel a kacsajeggyel tudod érvényesíteni a nyereményed. A nyeremény átvételével kapcsolatos további részleteket a www.rotarykacsafutam.hu oldalon, a játékszabályzatban találhatod.

Mi lesz a gumikacsákkal a verseny után?

Minden gumikacsát, amit vízre bocsátottunk, a verseny végén ki is emelünk a Tiszából, így természetesen a műanyag kacsák nem fognak kárt okozni a természetben.

 

A rendezvény támogatói:

támogatók

Médiapartnerek:

médiapartnerek

UPDATE:

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a felajánlásokat, amelyekből a bohócdoktori viziteket rendszeresen meg tudják több, mint 8 magyar gyermekkórházban. Az idei év azért is kiemelten fontos számukra, mert közhasznú fokozatba léptek, így már az adó 1%-ok befogadására is jogosultakká lettek.  Már akár néhány száz felajánlással biztosítható az éves, és folyamatos működésük. Az adó 1%-os, EGYSZA rendelkező nyilatkozaton, illetőleg a NAV Ügyfélkapuján csupán a 18657573-1-06-os adószámot kell feltüntetni, és máris a szervezethez kerül ez a fajta segítség. Elsősorban azoknak a segítségét várják, akiknek nincsen még kiválasztott alapítványuk, és szívesen támogatnának adójuk 1%-ával olyan ügyet, amellyel közvetlenül gyerekeket segítenek.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.