Megmutatjuk mit csináltunk Gyulán!

Nincs is annál jobb érzés, mint olyan helyre megérkezni, ahol már nagyon várnak! Így voltunk ezzel mi is, hiszen a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház Gyermekklinikai osztályán már reggel óta azt pisszegték az ott dolgozók, hogy ma bizony a szegedi bohócdoktorok látogatják az osztályt!

Belépve óriási meglepetés fogadott! A legutóbbi látogatásunk után küldött elismerő oklevél, -miszerint a Pándy Kórház az ország egyik Legmosolygósabb Kórháza -, a főbejárattal szemben mosolygott ránk! Mit tehettünk? Azonnal átöltöztünk, teleraktuk az orvosi táskánkat gumikacsával, színes kendőkkel, lufikkal, varázspálcával, buborékfújóval és elkezdődött a vizit!

Látogatásunk alatt 230 Km-t tettünk meg oda-vissza Szegedről és 3 emeltet látogattunk végig 3 és fél óra alatt.

Peti és a sapija

Élményekkel és hangos nevetésekkel telezsúfolt órák voltak ezek! Fontos hangsúlyozni, hogy a látogatások alkalmával nem csak a gyerekek, de a felnőtt személyzet is örömmel fogadja a jelenlétünket! A bohócdoktori vizitek segítenek a munkatársak között szorosabb kapcsolatot kialakítani a közös élmények által. Tanítottunk zsonglőrködést az ápolóknak, orvosoknak és villával kavartuk a kávét a takarító személyzettel!

Peti ígértet tett, hogy a lufiból készült kacsa kalapját mindig hordani fogja, a többiek pedig megígérték ,hogy figyelik Petit, hogy így is legyen! Volt itt titkos hódolónak készített közös szelfi és falból kinőtt telefon szüretelés is.

Külön köszönet az éppen műszakot teljesítő személyzetnek, amiért hajlandóak voltak tányérral zsonglőrködni és Gergő bohóc külön köszöni innen is, hogy senki nem ejtette a kobakjára a tányért a közös fotózás közben!

Nem győzzünk hangsúlyozni, hogy a bohócdoktori vizitek fontos és elengedhetetlen része a tudatos kapcsolat teremtés és kapcsolat keresés. Látogatásunk közben és után mindig személyes jó ismerősökként köszönünk el a gyermekektől, hiszen így válik felejthetetlenné és sokáig hatóvá a találkozás varázsa.

Fontos az állandó és rendszeres tanulás. Zsonglőrködés, zene, bűvészet, lufihajtogatás, mozgásművészet…mind olyan eleme a bohócdoktor eszközkészletének, ami elengedhetetlen a jó kedélyű találkozásokhoz! 

Adományvonal

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :)

Csekket kérek!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség! ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Alapítvány|
6721 Szeged, József Attila sgt. 24.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Bohócdoktor Ügyelet: Fődi Brigi: +36 20 919 7622

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.

UPDATE:

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a felajánlásokat, amelyekből a bohócdoktori viziteket rendszeresen meg tudják több, mint 8 magyar gyermekkórházban. Az idei év azért is kiemelten fontos számukra, mert közhasznú fokozatba léptek, így már az adó 1%-ok befogadására is jogosultakká lettek.  Már akár néhány száz felajánlással biztosítható az éves, és folyamatos működésük. Az adó 1%-os, EGYSZA rendelkező nyilatkozaton, illetőleg a NAV Ügyfélkapuján csupán a 18657573-1-06-os adószámot kell feltüntetni, és máris a szervezethez kerül ez a fajta segítség. Elsősorban azoknak a segítségét várják, akiknek nincsen még kiválasztott alapítványuk, és szívesen támogatnának adójuk 1%-ával olyan ügyet, amellyel közvetlenül gyerekeket segítenek.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.