Meglepetés LEGO-kal viziteltek bohócdoktoraink a gyermekklinikán

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány Bohócdoktor Szolgálata egész évben segíti a kórházi gyógyító munkát. Ezúttal karácsony előtt látogattak el a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai Osztályára, hogy azoknak a gyerekeknek vigyenek ajándékot, akiknek a kórtermekben kell, hogy töltsék az ünnepeket.

mosolykommandó 171222_03

A Mosolykommandó Alapítvány önkéntesei, Szemenyei Dorka, és Kónya Eszter, az alapítvány önkéntesei már évek óta járják a gyermekkórházakat, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsák élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé. Ezúttal karácsonyi meglepetéssel készültek azoknak a gyerekeknek, akik a betegségük miatt a kórtermekben kell hogy töltsék a szentestét.

…karácsonykor az ajándékozás a legfontosabb, és a gyerekek csillogó szeme, és mosolya. Ezért hoztuk létre alapítványunkat, és ezért dolgozunk minden áldott nap, hogy ezeket az élményeket a gyerekekkel együtt mi is megéljük ilyenkor. (Pataki-Fődi Brigitta)

mosolykommandó 171222_01

– Egy szegedi fiatalembernek köszönhetően két tucat vadonatúj LEGO játékot kaptunk, akinek kifejezett kérése volt, hogy a játékok kórházban fekvő kisbetegek kezébe kerüljenek. Örömmel tettünk eleget ennek a kérésnek, és a mai napon önkénteseinkkel eljuttattuk a játékokat az osztályra.- mondta el Pataki-Fődi Brigitta a Mosolykommandó Alapítvány Bohócdoktorainak az elnöke. – Természetesen azokra is gondoltunk, akiket hazaengedtek néhány napra, de a két ünnep között vissza kell, hogy jöjjenek kezelésre – nekik az osztályos nővérek fogják átadni a LEGO-játékokat, amelyekre egy kis kártyát ragasztottunk az ajándékozottak nevével. Az év többi részében heti szintű bohócdoktori vizitekkel próbálunk segíteni, de karácsonykor az ajándékozás a legfontosabb, és a gyerekek csillogó szeme, és mosolya. Ezért hoztuk létre alapítványunkat, és ezért dolgozunk minden áldott nap, hogy ezeket az élményeket a gyerekekkel együtt mi is megéljük ilyenkor.

Jövőre a Mosolykommandó már 1%-os felajánlást is tud fogadni, és szívesen elfogadják az adózók ilyen formában nyújtott támogatását is

mosolykommandó 171222_04

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak az egész évben nyújtott segítséget. Jövőre 1%-ot is tudnak már fogadni, és szívesen elfogadják az adózók ilyen formában nyújtott támogatását is. Ha esetleg már most eldöntötte, hogy 2018-ban a bohócdoktorok munkáját szeretné segíteni, akkor a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány 18657573-1-06-os adószámára rendelheti személyi jövedelemadójának 1%-át. A kis segítség is nagy segítség, ezért minden egyes felajánlás sokat számít. Sokan nem rendelkeznek ezzel a lehetőséggel, így nagyon sok felajánlható összeg visszakerül az “államkasszába”. A felajánlás pénzbe nem kerül, csupán az adóbevalláskor jelent 10 másodperces plusz feladatot. Önnek 10 másodperc, nekünk 365 nap segítséget jelenthet!

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

 

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.