Kübekházi családokat lepett meg a Mosolykommandó

A vakáció kezdete nagy öröm a diákságnak, ám gyakran nagy gond a nehéz anyagi helyzetben levő családoknak. A rendszeres iskolai étkeztetéssel biztosított napi 1 étkezést a nyári szünetben sajnos sok család nem tudja előteremteni. Ebből az okból a Mosolykommandó Alapítvány 2015-ben elindította az AdományPizza projektet, amelynek keretében hétvégente egy nagycsaládot támogatunk az egyik szegedi pizzéria felajánlásának köszönhetően.

A családok támogatása nem csak az ünnepek alkalmával fontos, hanem az év többi részében is. Ezúttal két családot leptünk meg Kübekházán, és összesen 12 pizzát vittünk házhoz ebédidőben.

Egy szegedi kislánynak, Lillának köszönhetően azonban az egyik család ezúttal nemcsak a szombati ebédnek örülhetett. A 8 éves Lilla néhány napja kereste fel alapítványunkat abból a célból, hogy a nem használt játékait, vadonatújan vásárolt írószereit, és jó állapotú, kinőtt ruháit felajánlja olyan gyerekeknek, akik még hasznát vennék a nem használt kincseknek. Lilla felajánlotta azt is, hogy az átadásra személyesen is elkísér bennünket. A társadalmi szolidaritást nem lehet elég korán kezdeni, a a gyermekeknek az erre való nevelését is nagyon fontosnak tartjuk, ezért teljes mértékben támogattuk az ötletet.

A család a kapott ajándékoknak, és a pizzáknak nagyon örült, a felajánlott játékok, vadonatúj írószerek, ruhák nagyon jó helyre kerültek. Sikerült ismét jót tennünk, jót cselekednünk. Nem véletlen választottuk szlogenünknek: Hatalmad van másokat Boldoggá tenni!

Úgy érezzük, hogy a mai nappal sikerült sok embert boldoggá tennünk. 🙂

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

Telefonos hívással 500 Ft-tal támogathatod a bohócdoktorok munkáját!

A 13600-as szám hívásával és a 88-as mellék tárcsázásával máris 500 Ft-tal támogatod a bohócdoktorok munkáját!

adjukössze logo

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

 

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.