Következő állomásunk: a Hetényi Géza Kórház gyermekosztálya

A támogatók felajánlásainak köszönhetően nem okozott gondot egy újabb bohócdoktori vizitet leszerveznünk április végére. Ezúttal a szolnoki Hetényi Géza Kórház gyermekosztálya volt a soron következő intézményünk, ahová megérte a majd’ 320 kilométeres, 4 órás autóút. Viszont az út során sem tétlenkedtünk: a kreatív ötleteink általában ilyenkor, az igencsak jó hangulatú közös utazások alkalmával születnek meg!

Gergő, Dorka, Brigi és a fotósunk is már lázasan készült erre a napra. A helyszínen viszont kiderült, hogy a fényképezőgépbe amatőr módon nem hoztunk akksit, így egy gyors rögtönzést követően előkaptuk a telefonokat, és azokkal fényképeztünk! 🙂 Szerencsére Gergőék nem hagytak otthon semmit, így a zsonglőrködés, a bűvésztrükkök, a lufifigurák időben előkerülhettek a csodatevő bőröndből.

a fájdalmak, és a kellemetlenségek helyett egy kis időre a nevetésé, és a vidám perceké legyen a főszerep!

A kórház gyermekrészlegén Dankó Zsuzsanna főnővér kísért bennünket, aki megmutatta nekünk a teljesen felújított, modern kórházi épületet. Megtudtuk tőle, hogy az ide kerülő gyermekeket jól felszerelt ambulancia, neurológia, gasztroenterológia, és pszichiátria várja. 2010-ben az intézmény az Év kórháza címet is elnyerte. Probléma viszont, hogy jelenlegi állományuk, mind a nővéreket, mind az orvosokat illetően az elmúlt években erősen lecsökkent, így a sokszor komoly kihívásokat jelentő feladatokat a szükségesnél jóval kevesebb szakember tudja csak ellátni, így folyamatosan dolgoznak az utánpótlás erősítésén.

A kórtermekben találkoztunk olyan gyerkőcökkel, akik éppen aznapi műtétből lábadoztak, de volt olyan is, akik másnap már gyógyultan mehettek haza. Gergőék mindenkinél el tudták érni, hogy a fájdalmak, és a kellemetlenségek helyett egy kis időre a nevetésé, és a vidám perceké legyen a főszerep! Úgy gondolom ismét sikerült a kórtermekből egy fél napra Csodaországot varázsolnunk!

bohócdoktorok szolnok 02

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :)

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy  “A kis segítség is számunkra Nagy segítség! ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Alapítvány|
6721 Szeged, József Attila sgt. 24.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Bohócdoktor Ügyelet: Fődi Brigi: +36 20 919 7622

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.