Bohócdoktorok Moszkvában a Győztesek Versenyén! [BESZÁMOLÓ ÉS GALÉRIA]

Győztesek versenye (oroszul: Всемирные детские игры победителей; angolul: The World Children’s Winners Games) napjaink legnagyobb európai sportrendezvénye a daganatos betegségből felgyógyult gyerekek számára, nemzetközi hírű és világszínvonalú program, amelyen azok a 7–16 év közötti gyermekek vehetnek részt, akik az onkológiai kezeléseket sikeresen befejezték. A kezdeményezést indító orosz „Podari zsizny” alapítvány (magyarul: „Ajándékozz életet alapítvány”) 2010-ben rendezte meg első alkalommal a Győztesek versenyét Moszkvában, melyen azóta évről évre egyre több ország gyógyult gyermeke képviseli hazáját. – Wiki

 • humor egy népeket és nemzeteket átölelő egyetemes nyelv.
  Ezt vitatni nem lehet. Így nem volt kérdés, amikor a nyár elején megcsörrent a telefonunk és Dr. Bakó Katalin, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány kurátora felhívott minket és arra kérte Dorkát és Gergőt, hogy egy egész világot átívelő óriási rendezvényen kísérjék el azt a 24 magyar fiatalt akik sikeresen befejezték az onkológiai kezelésüket Magyarországon.

A szervezés és vízimigénylés közben derült ki, hogy a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány bohócdoktorai nem lesznek egyedüli bohócok odakint, hiszen 3 ország is küldött nevettetőket a rendezvényre; összesen 26 bohócdoktor tartotta jókedvűen a versenyben elfáradt gyermekeket!

Dorka és Gergő már hetekkel az út előtt odaadóan készülődött az útra, hiszen 24 magyar gyógyult gyermeket kísérhetett ki Moszkvába és szurkolhatott nekik 5 csodálatos napon keresztül! (Az egyébként többi kísérő mellett, akik éjjel/nappal a magyar fiatalokra vigyáztak és segítettek nekik a versenyek között boldogulni.)

Bepakoltunk így a bőröndünkbe: 6 zsonglőrlabdát 1 gumikacsát, 4 lufi pumpát, 34 bohócorrot, 1 ukulelét és olyan sok lufit, hogy megszámolni se tudnánk. Így utaztunk ki Moszkvába, ahol a többi bohócdoktor azonnal barátként fogadott minket.

Nagy megtiszteltetés és komoly feladat volt bohócnak lenni olyan gyermekek között, akikkel az egyetlen közös nyelvünk a humor! Pont elég arra, hogy barátságot kössünk.

Szeretnénk mindent elmesélni arról, ami 5 napon keresztül történt Dorkával és Gergővel, de olyan nehéz szavakat találni arra a sok élményre és szeretetre amit bohócdoktorként az ember kap és ad. Felemelő volt indiai, fehéroroszországi, lengyel és még sok más országbeli gyermekekkel találkozni és új barátságokat kötni!
Nem csak mi, a gyerekek is egymással és a kísérőikkel.

Köszönjük ezt a csodálatos 5 napot és az azóta is tartó barátságokat!

Persze, nem eredmények nélkül jöttek a gyermekek sem haza, íme a versenyek során elért eredményeink:

Asztalitenisz:

 • Polgár Hanna – 1. helyezett Arany
 • Szokolics Sára Rebeka – 1. helyezett Arany
 • Kovács Ádám – 3. helyezett Bronz
 • Kiss Máté – 1. helyezett Arany
 • Bukóczi Dániel – 3. helyezett Bronz

Futás:

 • Polgár Hanna – 3. helyezett Bronz
 • Kovács Ádám – 1. helyezett Arany
 • Kovács Máté – 2. helyezett Ezüst

Lövészet:

 • Kovács Fanni Veronika – 1. helyezett Arany

Úszás:

 • Istokovics Panna – 1. helyezett Arany
 • Pacsay Áron Káleb – 1. helyezett Arany

Sakk:

 • Benkő Mária – 2. helyezett Ezüst
 • Laki Bercel – 2. helyezett Ezüst

Labdarúgás:

 • Helmeczi Kristóf Csaba – 1. helyezett Arany
 • Kiss Máté – 1. helyezett Arany
 • Joó Sándor – 1. helyezett Arany
 • Bukóczi Dániel – 2. helyezett Ezüst
 • Kovács Ádám – 2. helyezett Ezüst
 • Fürcht Erik – 3. helyezett Bronz

A versenyről készült beszámolók:

Nők Lapja

Nemzeti Sport

Origo Sport

Echo Tv.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

Telefonos hívással 500 Ft-tal támogathatod a bohócdoktorok munkáját!

A 13600-as szám hívásával és a 88-as mellék tárcsázásával máris 500 Ft-tal támogatod a bohócdoktorok munkáját!

adjukössze logo

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.