Bohócdoktorok is futottak a szegedi Gyermeksebészetért

Néhány éve elindult egy csoport a facebookon, “Fuss a szegedi Gyermeksebészetért” név alatt, abból a célból, hogy a Gyermeksebészeti Osztály fejlesztését segítsék elő, elsősorban támogatók toborzásával. A futósport Szegeden nagy népszerűségnek örvend, jelenleg a csoport létszáma megközelíti az 1.000 főt.

Még decemberben, az egyik bohócdoktori vizitünk alkalmával Szegeden, a folyosón elkapott minket Dr. Vizi András sebész orvos, azzal a kérdéssel, hogy volna-e kedvünk részt venni tavasszal egy jótékonysági futóversenyen, a szegedi Ligetben, amelynek keretében nagyszabású gyűjtést szerveznek a Gyermeksebészetnek. Természetesen azonnal igent mondtunk, ugyanis nagyon fontosnak tartjuk az effajta jótékonysági kezdeményezéseket, és megtisztelő számunkra, hogy ránk is gondoltak.

Fontosnak tartjuk elmondani, hogy az egész jótékonysági futást a gyermeksebészeti osztály dolgozói szervezték. Osztályuk 50 éves fennállása során több százezer gyermeket kezeltek, és ebből az alkalomból került megrendezésre a verseny. Ismerve a jelenlegi helyzetet az egészségügyben, külön szeretnénk ezúton is kifejezni tiszteletünket a dolgozóknak, akik az egyébként sem könnyű hivatásuk végzése mellett erre a szuper eseménybe is igencsak sok energiát fektettek bele. Nem kis szervezőmunkát igényelt ez a nap, és személyesen is meggyőződtünk arról, hogy minden tökéletesen működött! Ebből is látszik, hogy milyen komoly, precíz, és felkészült csapattal büszkélkedhet a Szegedi Gyermekklinika! Gratulálunk!

A futóversenyre gyermekek és felnőttek egyaránt nevezhettek, különböző hosszúságú távokra. A szervezők egy igazán tartalmas, egyéb családi programokkal is színesített délelőttön várták a résztvevőket.

A nevezésnél kortól, és fizikumtól függően 3 távra is lehetett jelentkezni, és minden táv helyezettjei díjazásban részesültek.

– kb.1 km ( 1 db belső kör) a legkisebbeknek, akár szülői kísérettel
– kb. 4 km ( 2 db külső kör) ezen sétálni, babakocsival indulni, nordic walking-olni lehet, és természetesen futni is
– kb. 8 km ( 4db külső kör) ahol az igazán elfáradni vágyókat várjuk

A futás mellett színes programokkal várták a szurkolókat és a futások között a résztvevőket is. Köztük kinn voltunk mi a bohócdoktorainkkal, akik bűvésztrükkökkel, varázslatokkal, és persze az elmaradhatatlan lufihajtogatással kápráztatták el a szülőket és a gyerekeket. Alapítványunk 4 fős futócsapata pedig a helyszínen nevezett be a 8KM-es távra. A Bohócdoktorok Standjánál pedig Rusty kutya, a golden retrieverünk segített nekünk. 🙂

mosolykommandó futás 002

mosolykommandó futás 003

A szomszédban különböző csodákat festett fel a jelentkezők arcára Katandifest arcfestő művész. Hihetetlen, néha ép ésszel felfoghatatlan trükköket mutattak be az Akrobatikus Kosárlabda mesterei, a Fly Addiction Team. A Hanimecnek köszönhetően terápiás kutyabemutatót lehetett látogatni. Kitelepült a Teddy Maci Kórház, és igazi profiktól láthattunk újraélesztési és elsősegély bemutatót.

Igazán tartalmas családi délelőttön vehettünk részt, és bár még a pontos számokat nem ismerjük, de minden bizonnyal szép összeg összegyűlt a nevezési díjakból a Gyermeksebészet fejlesztésére. Hamarosan ismét találkozunk! 🙂

 

UPDATE:

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a felajánlásokat, amelyekből a bohócdoktori viziteket rendszeresen meg tudják több, mint 8 magyar gyermekkórházban. Az idei év azért is kiemelten fontos számukra, mert közhasznú fokozatba léptek, így már az adó 1%-ok befogadására is jogosultakká lettek.  Már akár néhány száz felajánlással biztosítható az éves, és folyamatos működésük. Az adó 1%-os, EGYSZA rendelkező nyilatkozaton, illetőleg a NAV Ügyfélkapuján csupán a 18657573-1-06-os adószámot kell feltüntetni, és máris a szervezethez kerül ez a fajta segítség. Elsősorban azoknak a segítségét várják, akiknek nincsen még kiválasztott alapítványuk, és szívesen támogatnának adójuk 1%-ával olyan ügyet, amellyel közvetlenül gyerekeket segítenek.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.