Átadtuk a Rajzpályázatunk fődíját

A 2016. novemberében indított, nagy sikerű rajzpályázatunkra több, mint 4.000 pályamű érkezett be, amelyeket a beérkezéseket követően azonnal elkezdtünk feldolgozni. Mi sem számítottunk ekkora érdeklődésre, de beigazolódott, hogy mind a témakör, mind a korosztályok kiválasztása jó döntés volt. A rengeteg pályamű közül a nyertesek kiválasztása nem volt egyszerű feladat a zsűritagok részére, ugyanis jobbnál-jobb rajzok születtek. A nyertesek kiválasztásánál elsődleges szempont volt az elkészítés módja, a színhasználat, figyeltük, hogy van-e mondanivalója az alkotásnak, és hogy mennyire képes “üzenetet” közvetíteni a nézőnek. Előnyt jelentett a gyógyítás, valamint a bohócdoktorok megjelenítése a műveken.

Fődíjunkat a fenti szempontok alapján a 11 éves Őze Virág nyerte el, a “Jókedv és nevetés segíti a gyógyulást!” című pályaművével.

rajzpalyazat-nyertes-mu-small

Virág Szentesen él, a Kiss Bálint Református Iskola 5. osztályos diákja, és mint az anyukájától megtudtuk nemcsak a rajzolásban tehetséges, de kiváló tanuló, és sportoló is egyben. A rajz elkészítése előtt anyukájával közösen tanulmányozták a bohócdoktoraink munkáját a honlapunkról, és egyéb médiamegjelenéseinkből, és az elkészítés során tudatosan használt olyan elemeket, amelyeket mi is használunk a heti rendszerességű vizitjeink során. Így a rajzon visszaköszönt a varázsbőröndünk, Gumikacsa Úr, és Dorka bohóc titkos buborékfújó szerkezete, amivel igazi csodagyöngyöket is képes varázsolni.

A főnyereményeket személyesen, Virágék otthonában adtuk át, aminek látszólag nemcsak Virág, de a kisöccse is nagy örömmel fogadott. A tabletet Virág vette azonnal használatba, míg az óriás készségfejlesztő puzzle-t a kistesó. Ezúton köszönjük a Printker Office Land Zrt-nek a többi ajándékot is (profi rajzoló ceruza készletek, tempera készletek, toll készletek, írószerek).

átadás 01

átadás 02

átadás 03

UPDATE:

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a felajánlásokat, amelyekből a bohócdoktori viziteket rendszeresen meg tudják több, mint 8 magyar gyermekkórházban. Az idei év azért is kiemelten fontos számukra, mert közhasznú fokozatba léptek, így már az adó 1%-ok befogadására is jogosultakká lettek.  Már akár néhány száz felajánlással biztosítható az éves, és folyamatos működésük. Az adó 1%-os, EGYSZA rendelkező nyilatkozaton, illetőleg a NAV Ügyfélkapuján csupán a 18657573-1-06-os adószámot kell feltüntetni, és máris a szervezethez kerül ez a fajta segítség. Elsősorban azoknak a segítségét várják, akiknek nincsen még kiválasztott alapítványuk, és szívesen támogatnának adójuk 1%-ával olyan ügyet, amellyel közvetlenül gyerekeket segítenek.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.