Áprilisban indul a Mosolyprojektünk – bohócdoktorokkal

Idén januárban gyűjtésbe kezdtünk, mégpedig abból a célból, hogy lehetőleg minden olyan magyar kórházba el tudjunk jutni a bohócdoktorainkkal, ahova anyagi lehetőségeink idáig nem engedték. Ehhez a Niok Alapítvány által üzemeltetett www.adjukossze.hu oldalon indítottunk egy adománygyűjtést, ahol önkénteseket, segítőket, és támogatókat toboroztunk a céljaink megvalósításához.

Idén januárban gyűjtésbe kezdtünk, mégpedig abból a célból, hogy lehetőleg minden olyan magyar kórházba el tudjunk jutni a bohócdoktorainkkal, ahova anyagi lehetőségeink idáig nem engedték.

A kampány során a kitűzött célunk az volt, hogy annyi kórházba el tudjunk jutni, ahány helyre csak meghívtak bennünket. A gyűjtésünknek köszönhetően összejött 178.000 Forint, amellyel (a költségeket átlagolva) 178 kisgyermek kórházi bohócdoktori vizitjét tudjuk vállalni. Ezzel az összeggel már eleget tudunk tenni olyan kórházak meghívásainak, amelyekre korábban nem volt lehetőségünk. Vállaljuk, hogy ennek az összegnek a 100%-át a bohócdoktori vizitekre (utazás, lufik, játékok, stb.) fogjuk fordítani.

…gyűjtésünknek köszönhetően összejött 178.000 Forint… Vállaljuk, hogy ennek az összegnek a 100%-át a bohócdoktori vizitekre (utazás, lufik, játékok, stb.) fogjuk fordítani.”

Mint ahogyan a 2015. szeptemberi megalakulásunk óta tesszük, úgy ezek után is minden bohócdoktori látogatásunkról részletes beszámolókkal készülünk, mert valljuk hogy a Támogatóink jogos elvárása, hogy a felajánlott pénzük a megfelelő helyre kerüljön, a megfelelő tevékenységre. A facebook oldalunkat és a hivatalos honlapunkat is rendszeresen frissíteni fogjuk az aktuális programjainkról.

Valljuk, és hiszünk abban, hogy nagyratörő terveinket csak becsületes, tisztán átlátható, és valódi munkával fogjuk tudni csak megvalósítani.

Fiatal szervezet vagyunk (hivatalosan 2015. szeptemberében jegyezték be az Alapítványunkat), de úgy gondoljuk hogy mindenkinek el kell kezdenie valahol. Valljuk, és hiszünk abban, hogy nagyratörő terveinket csak becsületes, tisztán átlátható, és valódi munkával fogjuk tudni csak megvalósítani.

6 hónapos működésünk alatt már több, mint 3.000 követőnk van, a több mint 120 bejegyzésünkkel pedig hetente 12.000-15.000 embert tudunk közvetlenül, vagy közvetve elérni.

Leírhatatlanul hálásak vagyunk azért, hogy a facebook oldalunkon a 6 hónapos működésünk alatt már több, mint 3.000 követőnk van, a több mint 120 bejegyzésünkkel pedig hetente 12.000-15.000 embert tudunk közvetlenül, vagy közvetve elérni. Nagyon fontosnak tartjuk ezt, olyan értéknek, amit szeretnénk megőrizni, és folyamatosan fejleszteni.

Mindezt az alapítvány oszlopos tagjai, Fődi Brigi (elnök), Csatai Gergő (kurátor, és bohócdoktor), Szemenyei Dorka (kurátor és bohócdoktor), valamint azok az önkéntes segítőink, és támogatóink segítségével valósulhat meg, akik napi szinten a kitűzött célokat segítik előrébb vinni.

Köszönjük, hogy követed munkánkat, és köszönjük hogy Neked is szívügyed a kórházi bohócdoktorok tevékenysége! 🙂

 

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó (Gyógyító Bohócdoktorok) Alapítvány|
Elérhetőségeink:
www.gyogyitobohocdoktorok.hu
www.facebook.com/gyogyitobohocdoktorok
info@bohocdoktor.hu
Brigi: +36 20 919 7622

UPDATE:

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a felajánlásokat, amelyekből a bohócdoktori viziteket rendszeresen meg tudják több, mint 8 magyar gyermekkórházban. Az idei év azért is kiemelten fontos számukra, mert közhasznú fokozatba léptek, így már az adó 1%-ok befogadására is jogosultakká lettek.  Már akár néhány száz felajánlással biztosítható az éves, és folyamatos működésük. Az adó 1%-os, EGYSZA rendelkező nyilatkozaton, illetőleg a NAV Ügyfélkapuján csupán a 18657573-1-06-os adószámot kell feltüntetni, és máris a szervezethez kerül ez a fajta segítség. Elsősorban azoknak a segítségét várják, akiknek nincsen még kiválasztott alapítványuk, és szívesen támogatnának adójuk 1%-ával olyan ügyet, amellyel közvetlenül gyerekeket segítenek.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.