Adventi jótékonysági koncert a Bohócdoktoroknak

Kevés annál megtisztelőbb pillanat van egy alapítvány életében, amikor jótékonysági koncert szervezése kapcsán felmerül a nevük, és kiválasztják őket kedvezményezettnek. A mi életünkben néhány héttel ezelőtt eljött egy ilyen pillanat, amikor Kumbor Alma felhívott bennünket az Argenteus Vegyeskartól, mégpedig azért, hogy az idei évben szervezendő Adventi Jótékonysági Koncertjüket a alapítványunk javára szeretnének rendezni. A megtisztelő felajánlásra természetesen azonnal igent mondtunk, ugyanis a koncert teljes bevételét a működésünkre, és a Bohócdoktori Programunkra tudjuk fordítani, így tovább tudjuk folytatni 2017-ben is a kórházlátogatásainkat gyermekosztályokon.

A koncert 2016. december 13-án, 18 órakor kerül megrendezésre az Alsóvárosi Kultúrházban (Szeged, Rákóczi u. 1. 6725). A koncerten részt vesznek az Ének-Zene Tanszék hallgatói. Művészeti vezetőjük: Kovács Gábor. Belépő 500 Ft, amelyet teljes egészében az alapítványnak ajánl fel a vegyeskar.

A koncert plakátja elérhető ITT

Az esemény facebook oldala ITT.

Az Argenteus Vegyeskarról

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Vegyeskara 1963-ban alakult. Dr. Kovács Gábor főiskolai docens vezetésével 1998 óta működik.
Az ARGENTEUS nevet 2010-ben vette fel. A kórus tagjai az Ének-zene tanszék mindig aktuális hallgatói, de sokan visszajárnak tanulmányaik befejezése után is.

Rendszeres közreműködője Szeged koncertéletének (Vántus István Kortárszenei Napok, Éneklő Ifjúság, Egyházzenei Hetek, Bartók, Kodály, Verdi-évfordulók ünnepi hangversenyei).

Hazai rendszeres koncerttevékenysége mellett a kórus sikerrel vendégszerepelt Olaszországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban, Finnországban, Romániában, Szerbiában és Macedóniában.

2012-ben I. díjat nyertek az ohridi (Macedónia) nemzetközi kórusversenyen, majd Arany Diplomával 2. díjat és a Kodály Intézet különdíját a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen.

2013-ban a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny kategóriagyőztesei.

2014-ben a budapesti Vándor-kórusverseny Szakmai Kategóriájában Arany Diplomával III. helyezettek.

2015-ben megnyerték az Ohridi Nemzetközi Kórusversenyt és Kovács Gábor a legjobb karnagynak járó különdíjat is elnyerte. A kórus eddig 17 kortárs magyar kórusmű ősbemutatóját énekelte.

2016-ban az ARGENTEUS a Szegedi Szabadtéri Játékok operabemutatóján Wagner: A bolygó hollandi című operájában szerepelt.

 

A Mosolykommandó Alapítvány ezúton is hálásan köszöni a vegyeskar közreműködését a Bohócdoktori Programunk megvalósításában.

UPDATE:

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a felajánlásokat, amelyekből a bohócdoktori viziteket rendszeresen meg tudják több, mint 8 magyar gyermekkórházban. Az idei év azért is kiemelten fontos számukra, mert közhasznú fokozatba léptek, így már az adó 1%-ok befogadására is jogosultakká lettek.  Már akár néhány száz felajánlással biztosítható az éves, és folyamatos működésük. Az adó 1%-os, EGYSZA rendelkező nyilatkozaton, illetőleg a NAV Ügyfélkapuján csupán a 18657573-1-06-os adószámot kell feltüntetni, és máris a szervezethez kerül ez a fajta segítség. Elsősorban azoknak a segítségét várják, akiknek nincsen még kiválasztott alapítványuk, és szívesen támogatnának adójuk 1%-ával olyan ügyet, amellyel közvetlenül gyerekeket segítenek.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.