Gyógyító Bohócdoktorok

Kórházi Mosolykommandó a Gyulai Kórház Gyermekosztályán
gyógyító bohócdoktorok

A Gyulai Gyermekkórház intenzív osztályán viziteltünk – Gyógyító Bohócdoktorok

A gyogyitobohocdoktorok.hu Kórházi Mosolykommandója rendhagyó vizitet tartott a gyulai Pándy Kálmán Kórház Gyermekosztályán. Az elmúlt hetekben a facebook-on szerveződött egy gyűjtés, aminek köszönhetően több felajánlás is érkezett a Mosolykommandó  Alapítvány bohócdoktorok számlájára.

A nagy sikerű közösségi összefogásnak köszönhetően Alapítványunk ismét lehetőséget kapott arra, hogy újabb kórházi vizitre keljenek bohócdoktorai.

Hétköznapi emberként el sem hinnénk, hogy milyen jó hangulata lehet egy kórháznak! Ki gondolná, hogy a Gyulai Gyermekkórház falai között hangos nevetés hallatszik, és még a munkába álló ügyeletes Főorvos néni is velünk mosolyog! 🙂

Gyönyörű szép, napsütéses szerdán érkeztünk Gyulára. A kórházi váróban rögtön Roliba botlottunk, aki igazi nagyfiúként egyedül ült az óriási várótermi székben. Anyukája és apukája vele szemben, mi pedig mellé ültünk és azonnal elkápráztattuk. Onnantól kezdve nem a váróra és a nővér nénire figyelt, hanem ránk és a büszke anyukájára.

Ezután kórteremről-kórteremre járva látogattuk végig az egész Gyermekkórházat, hol lányos, hol fiús szobákba lépve. Mindenki ágya mellett igyekeztünk a lehető legtöbb időt eltölteni.

Az intenzív osztályon aztán Timi és Beni várt. Intenzív osztályra lépni, ahol még ráadásul gyermekek is vannak, még tapasztalt orvosok számára is szívszorító feladat. Timit hamarosan közelgő születésnapja alkalmából is jó előre köszöntöttünk. Mint kiderült Timi apukája is bűvészkedik, így nem volt egyszerű a feladatunk új trükkökkel mosolyt csalni gyönyörű arcára. Mint később Gergő Bohócnak elárulta, azért lesz mit mesélnie otthon! 🙂 Timi! Innen is Boldog 10. Születésnapot kívánunk Neked! <3

Intenzív osztályra lépni, ahol még ráadásul gyermekek is vannak, még tapasztalt orvosok számára is szívszorító feladat.

Osztályról-osztályra járva meglátogattuk szinte az összes kisbeteget. Senkit nem hagytunk mosoly és apró ajándékok nélkül. A vizitek végén az egész végig mosolygó, és jókedélyű (!) nővérek meginvitáltak Bennünket egy finom (és jó erős) kávéra. Csak ekkor vettük észre, hogy a szuper hangulatban mennyire elrepült az idő: kinn már besötétedett, mire nekiláttunk búcsúzkodni! A kórtermekből mosolyogva integető kis barátaink köszöntek el tőlünk, a nővérkék egy része pedig az ajtóig elkísért bennünket. Mindenképpen abban maradtunk, hogy hamarosan újra meglátogatjuk ezt a nagyon kedves intézményt!

Őszintén mondhatjuk, hogy minden kórteremből mosoly és nevetés vezetett ki minket. Ez egy nagyszerű érzés, és bár a nap végére mi is elfáradtunk, de mégis mindegyikünk azt érezte hogy rengeteg pozitív energiát kapott!

UPDATE:

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a felajánlásokat, amelyekből a bohócdoktori viziteket rendszeresen meg tudják több, mint 8 magyar gyermekkórházban. Az idei év azért is kiemelten fontos számukra, mert közhasznú fokozatba léptek, így már az adó 1%-ok befogadására is jogosultakká lettek.  Már akár néhány száz felajánlással biztosítható az éves, és folyamatos működésük. Az adó 1%-os, EGYSZA rendelkező nyilatkozaton, illetőleg a NAV Ügyfélkapuján csupán a 18657573-1-06-os adószámot kell feltüntetni, és máris a szervezethez kerül ez a fajta segítség. Elsősorban azoknak a segítségét várják, akiknek nincsen még kiválasztott alapítványuk, és szívesen támogatnának adójuk 1%-ával olyan ügyet, amellyel közvetlenül gyerekeket segítenek.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.