80 család karácsonyát tették szebbé bohócdoktoraink

A vállalati önkéntességen keresztül szólítottak meg 32 szegedi céget a Mosolykommandó bohócdoktorai, abból a célból, hogy tartós-élelmiszer adományokkal 80 rászoruló család karácsonyát tudják szebbé varázsolni. Az alapítvány munkatársai a tegnapi napon átadták a 80. meglepetés csomagot is.

A szervezet még november végén kezdett el a facebookon a mozgósításba: munkahelyi csapatok részére szólt a felhívásuk, a céljuk 80 szegedi, vagy szeged környéki rászoruló nagycsalád megsegítése volt. A felhívásra a vártnál nagyobb volt az érdeklődés, így óriási mennyiségű tartós-élelmiszeradományt sikerült összegyűjteniük.

–    Több, mint fél tonna tartós-élelmiszert gyűjtöttünk össze, alig 2 hét leforgása alatt. A Gutenberg utcai irodánkban napokig mozdulni sem lehetett, úgy néztünk, ki mint egy élelmiszer raktár, hegyekben álltak a lisztek, cukrok, konzervek, csokoládék – meséli büszkén Pataki-Fődi Brigi, a mosolykommandó ötletgazdája, a szervezet vezetője. – A felhívásunkat a PC Trade csapata nyerte meg, ők egészen konkrétan egy kisbusszal érkeztek, ami dugig meg volt pakolva jobbnál-jobb élelmiszerekkel. Sokféle helyről érkezett még felajánlás: kaptunk élelmiszert szépségszalonból, fitnesszteremből, közhivatalból, és kézműves cukrászdából is. Ki lehet mondani, hogy a fél város megmozdult a felhívásunkra.

…két autóval, öt napon keresztül három önkéntesünk folyamatosan járta a címeket. (Szemenyei Dorka – bohócdoktor)

A szervezet önkéntesei a hét elején meg is kezdték az egységcsomagok kiszállítását a kiválasztott családoknak Szegedre, Kübekházára, Tiszaszigetre, Újszentivánra, Röszkére, Deszkre, Zsombóra, és Sándorfalvára.

–    Nem volt egyszerű menet, két autóval, öt napon keresztül három önkéntesünk folyamatosan járta a címeket. Nem sokat pihentünk, de tudtuk, hogy ilyen lesz, felkészültünk rá, és végig jó hangulatban végeztük a vállalt feladatunkat! – számolt be Szemenyei Dorka, alias Dorka bohóc, az alapítvány önkéntese. – Közben pénteken még egy bohócdoktori vizitre is beugrottunk a gyermekklinika onkológiájára is, hogy meglepjük őket is karácsony előtt. Reggel fehér köpenyben viziteltünk a kórtermekben, pár órával később már a zsombói tanyavilágban vittük a címekre a csomagokat! Sokan nem is gondolnák, hogy a szegénység, és a nélkülözés mekkora méreteket képes ölteni. Az ajándékok átadásával olyan őszinte pillanatokat élhettünk meg a családokkal együtt, amilyenre nem is számítottunk.

Az alapítvány saját adatbázisból választott kis családokat, előnyt élveztek azok, akiknél kettő, vagy annál több kiskorú is él. Ezekre a helyekre játékokat, és könyveket is adtak az élelmiszercsomagok mellé.

–    Az egyik legmeghatóbb pillanatunk az volt, amikor a több, mint hatkilós élelmiszercsomagban az egyik gyerkőc kiszúrta, hogy filteres gyümölcsteát is tettünk. A legnagyobb örömöt nem játékok, és az édességek, hanem egy tea jelentette neki. Ami nekünk a mindennapok természetessége, az másoknak ritka kincs. – mondta el élményeit Brigi. – Az ember ilyenkor átértékeli, hogy mik a fontos dolgok az életben.   

A Mosolykommandó a cégek felajánlásainak köszönhetően idén közel 400 ember részére tudott segítséget nyújtani. Az igazi elismerés így szerintük nem nekik jár, hanem azoknak a munkahelyi csapatoknak, akik heteken keresztül gyűjtötték az adományaikat, hogy azokat ezekhez a családokhoz jussanak el karácsonyra.
 
Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak az egész évben nyújtott segítséget. Jövőre 1%-ot is jogosultak és szívesen fogadják az adózók ilyen formában nyújtott támogatását is.  Fényképes beszámolók a vizitekről a hivatalos oldalaik egyikén:  a www.bohocdoktor.hu, vagy a www.facebook.com/mosolydoktorok oldalakon érhető el.

Képek az átadásokról:

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy

“A kis segítség is lehet Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Bohócdoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni!