10+1 dolog amiért szeretjük a bohócdokikat

A Mosolykommandó Bohócdoktorok Csapata összeállította a 10+1 legfontosabb dolgot, ami a legjellemzőbb a bohócdokikra! Figyeljetek csak!

 1. Mindig a legváratlanabbul érkeznek
  Sokszor meglepetés az érkezésünk. A bent fekvő gyerekek mint sem sejtve kapják fel a fejüket, hogy “Nahát, most nem a doktorbácsi jött be…”
  bohócdoktorok szolnok 02
 2. Mindig van náluk varázspálca.
  Ez fontos! Talán a legfontosabb! Varázsolni bárhol és bármivel lehet. Gumikacsával, ebédlős kanállal, az ágyon fekvő plüssmacival…tényleg bármivel! Mi a gumikacsát használjuk! 😉
  0720_bohocdoktorok_025
 3. Nem teljesen normálisak.
  Meg kell látni mindenhol a vidámságot! Minden helyzetben és minden élet-szituációban ott kell lennie annak az apróságnak, amin tudsz egyet nevetni. Ehhez egy kicsit “nemnormálisnak” kell lenni. Mi csak rámutatunk erre!
  IMG_5523
 4. Tudnak gondolatot olvasni!
  Például Gergő Bohócunk, már többször is próbált gondolatot olvasni. Egyszer majdnem sikerült!!!
  A kórterembe lépve nem tudjuk elsőre megmondani kinek hol és mi fáj. Viszont annyira azért a fejekbe látunk, hogy érezzük azt mi tenné boldoggá és jókedvűvé a másikat. Igyekszünk a vizitünket segítő személyes érát felépíteni a kórterembe lépve.
  img_4492
 5. A bohócdoktorok mindenkit ismernek.
  Nem, nem az EGÉSZ VILÁGON! Hát az ÓRIÁSI lenne!!!
  De a kórterembe lépve nem betegek gyerekek fekszenek bent számunkra, hanem Domi, Kinga, Heni, Bálint…
  Óriási a különbség! Személyesebb és odaadóbb lesz egy belsőleg felépített kapcsolat a kezelést végző bohóc és az ápolt gyermek között.
 6. Egy ponton Te is akartál bohóc lenni!
  Olyan hivatás ez ami gyönyörködtető. Varázslat, zsonglőrködés, lufik és felhőtlen viccek világa ez. Egy bohóc megteheti azt, amit Te, – kedves olvasó – , a való életben nem. Egy bohóc megnevettethet egy komoly helyzetben.
 7. Utánuk megváltozik a hangulat!
  Az garantált, hogy utánunk jó pár óráig még beszédtéma leszünk! 🙂 Szeretnénk ha őszintén és vidáman emlékeznétek ránk a látogatásaink után és szívesen idézzétek fel a találkozást. Éppen ezért mindig, minden meglátogatott gyerkőcnél hagyunk valami apró ajándékot, amiről eszébe juthatunk később is.
  mosolykommandó 041
 8. Segítenek legyőzni a félelmet.
  Te is félsz az orvostól? Még akkor is félünk tőlük, ha semmi okunk nincs rá. A mi megjelenésünk segíti a gyermekek pszichéjébe rögzült téves kapcsolások gyengítését és reméljük látogatásunk enyhíti a berögzült félelmet. Márpedig az orvosoktól semmi okunk félni! Még a fogorvostól se!
  bohócdoktorok 004
 9. Mindenre készen állnak!
  Egy bohócdoktor legyen felkészülve mindenre! A látogatásunkat mindig a nővéreknél kezdjük, ahol tájékozódunk a gyermekek testi és fizikai állapotáról. Szerintünk ez elengedhetetlen a profi munkához. Késznek és befogadónak kell lennünk minden helyzetben, hiszen egy krízishelyzetben alapvetően más reakciókat kapunk vissza a gyermekektől, mint nyugalmi állapotban.

  Gyógyító Bohócdoktorok

  Gyógyító Bohócdoktorok

 10. Tele van a tarsolyunk!
  Így van! Komolyan, minden van nálunk! Gumikacsa, buborékfújó, gitár, lufi, pumpa, alsónadrág, WC-pumpa, kártya, zsonglőrlabda…és akkor még csak egy bőröndöt nyitottunk ki! Számtalan vicc és tudáshalmaz áll a rendelkezésünkre, hogy mindenkihez úgy találjuk meg az utat, hogy az ne legyen ijesztő és félelmetes a számára. Így lehetőség van mindenkit úgy szórakoztatni, hogy valóban Ő is élvezze!+1 Mi a saját munkahelyünkön hordhatunk piros orrot és összefesthetjük magunkat! 🙂 😉

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Alapítvány – Bohócdoktorok. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget összedobjuk. 🙂 Amennyiben szeretnél nekünk segíteni, nagyon szívesen vesszük azt! 🙂 Van, aki 500 Ft-tal, és van aki 5.000 Ft-tal támogatott minket, nekik hálásan köszönjük a segítségüket!

A kis segítség is számunkra Nagy segítség! 😉

UPDATE:

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak a felajánlásokat, amelyekből a bohócdoktori viziteket rendszeresen meg tudják több, mint 8 magyar gyermekkórházban. Az idei év azért is kiemelten fontos számukra, mert közhasznú fokozatba léptek, így már az adó 1%-ok befogadására is jogosultakká lettek.  Már akár néhány száz felajánlással biztosítható az éves, és folyamatos működésük. Az adó 1%-os, EGYSZA rendelkező nyilatkozaton, illetőleg a NAV Ügyfélkapuján csupán a 18657573-1-06-os adószámot kell feltüntetni, és máris a szervezethez kerül ez a fajta segítség. Elsősorban azoknak a segítségét várják, akiknek nincsen még kiválasztott alapítványuk, és szívesen támogatnának adójuk 1%-ával olyan ügyet, amellyel közvetlenül gyerekeket segítenek.

De kik is azok a Bohócdoktorok?!

mosolydoktorok

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

ADÓ 1%-omat a BOHÓCDOKTOROK-nak ajánlom

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a tevékenységünk, akkor segítheted alapítványunkat személyi jövedelemadód 1%-ának a felajánlásával. El sem tudod képzelni mekkora segítséget jelenthet a Te 1%-od nekünk! Adószámunk: 18657573-1-06 (Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány)

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség!” ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-1-06 (ADÓ1% felajánláshoz)
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Pataki-Fődi Brigi: +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.