Mosolykommandó Alapítvány Rajzpályázat 2016

Update! Nyerteseket hirdetünk!

Az eltelt néhány hét alatt több, mint 4.000 pályamű érkezett be a Bohócdoktorok Irodájába, amelyet a beérkezést követően azonnal elkezdtünk feldolgozni. Nem volt egyszerű a feladatunk, ugyanis számtalan olyan alkotás érkezett be hozzánk, amely igencsak nehéz kihívás elé állította a zsűrinket. Értékeltük az elkészítés módját, a színhasználatot, figyeltük, hogy van-e mondanivalója az alkotásnak, és hogy mennyire képes “üzenetet” közvetíteni a nézőnek. Előnyt jelentett a gyógyítás, valamint a bohócdoktorok megjelenítése a műveken. Hosszas, több órás tanakodást követően a legjobb három alkotást sikerült kiválasztanunk, ők azok, akik elnyerték az első, a második, és a harmadik helyezésünket. A többi legjobb 50 alkotást pedig kiválasztottuk a hamarosan megrendezésre kerülő kiállításunkhoz is, ezeket is hamarosan közzé fogjuk tenni. Minden pályázó, aki a pályázati kiírásunknak megfelelően küldte be az alkotásokat a csatolt válaszborítékokban hamarosan kiértesítésre kerül.

A nagy sikerre tekintettel a Rajzpályázatunk 2017-ben ismét kiírásra fog kerülni, ezért érdemes figyelemmel követni oldalunkat. A nyerteseknek gratulálunk, és hamarosan velük külön is felvesszük a kapcsolatot! Köszönjük a gyógyuló gyerekek nevében ezt a sok szép művet! Mert hatalmad van másokat Boldoggá tenni. 🙂

ÍME A NYERTESEK:

I. helyezett: Őze Virág (11 éves), a rajz címe: “Jókedv és nevetés segíti a gyógyulást!”
Kiss Bálint Református Általános Iskola – 5.a, Szentes
rajzpalyazat-nyertes-mu-small

II. helyezett: Preszter Milán (11 éves), a rajz címe: “Győztünk!”
Vásárhelyi András Tagiskola – 5.osztály, Várpalota
rajzpalyazatmasodik-helyezett-mu-small

III. helyezett: Igriczi Dániel (6 éves), a rajz címe: “A zsonglőrbohóc”
Svetits Katolikus Óvoda, Debrecen
rajzpalyazat-harmadik-helyezett-mu-small

Különdíjasok:

8 év alatti kategória: Mészáros-Ady Panka (6 éves), a rajz címe: “A nevetés gyógyító hatása”
Názáret Római Katolikus Óvoda, Nagykőrös

különdíj 01

8-14 év közötti kategróia: Oláh Diána (13 éves), a rajz címe: “Jövő nyáron…”
Sásdi Általános Iskola, Baranyajenő
különdíj 02

14 éve feletti kategória: Kovács Martina (20 éves), a rajz címe: “Remény”
Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium, Fót

különdíj 03


Üdvözlettel: Mosolykommandó Alapítvány Csapata

2016. december 30.

_______________________________________

Hallottál a rajzpályázatunkról? Jó helyen jársz! Az alábbiakban szeretnénk Neked bemutatni, hogy a pályázatunkkal milyen célokat szeretnénk megvalósítani a Te segítségeddel!

Célkitűzésünk

A Mosolykommandó Alapítvány fontosnak tartja, hogy mindennapos segítségnyújtásai mellett a gyermekek, és a fiatalok körében is erősítse a társadalmi felelősségvállalást, embertársaink iránti felelősségtudatot. A szemléletformálást érdemes már gyermekkorban elkezdeni, ezért indítottuk útjára országos rajzpályázatunkat, amellyel az egészséges gyermekek kreativitását, és pozitív gondolatait fogjuk felhasználni olyan területeken, ahol napi szintű a küzdelem, és a harc a betegségek ellen.

A pályázók „Betegség és Gyógyítás” témájában nyújthatják be alkotásaikat. Olyan rajzokat várunk, amelyek a betegséget, betegségeket olyan megvilágításban jelenítik meg, amelyben a leküzdhetőség van kiemelve. Hogyan legyen a kisbetegekből Hős, akiknek a feladata leküzdeni a betegséget? A mesékből tudjuk, hogy a hősök mindig nyernek!

Rajzpályázat felhívás

Tervünk a legjobb pályaművekből vándorkiállítást szervezni gyermekkórházakban. Így a nyertes pályaművek részesei lehetnek a bohócdoktorok gyógyító munkájának, az üzenet közvetítésének, hogy „Soha nem szabad feladni semmilyen küzdelmet!”

Az elbírálásnál előnyt jelent a gyógyítás kiemelése, valamint a kórházi bohócdoktorok megjelenítése is. A gyermekek a pozitív gondolataikat a legjobban a saját rajzaikon képesek kimutatni. Ha ezekkel a gondolatokkal erőt, és kitartást tudnak közvetíteni, akkor máris elértük a valódi célunkat!

A pályázaton az alábbi korosztályokban indítunk kategóriákat:

 •  8 év alatti (óvodás, kisiskolás)
 •  8-14 éves kor közötti (iskolás)
 •  14 év feletti (fiatal, felnőtt)
 

 

Formai követelmények:

 1. – A4-es, vagy A3-as méretű felület (javasolt a papír, kartonpapír)
 2. – a pályamű HÁTOLDALÁRA kérjük feltüntetni az alábbi adatokat:
 • Pályamű CÍME
 •  a pályázó teljes NEVE
 • a pályázó POSTAI értesítési címe
 • a pályázó ÉLETKORA
 • a pályázó iskolájának elérhetősége

Kötelező melléklet: egy a pályázatot beküldő nevére és címére megcímzett, és bélyeggel ellátott A4-es méretű válaszboríték. Egy borítékban több pályázó pályaműve is beküldhető egyszerre.

Határidők

– az elkészített pályaművek postára adási határideje: 2016. december 16. péntek

– a pályaművek elbírálását követően az 5 fős zsűri eredményhirdetése: 2016. december 22. csütörtök 17 óra. (a postai kézbesítések csúszása miatt a dátumot kitoltuk december 30-ára)

– Az alkotók az eredményhirdetést követően a pályázati beadvánnyal elküldött megcímzett válaszboríték révén kiértesítésre kerülnek. Az eredményeket a Mosolykommandó Alapítvány facebook oldalán, és a www.bohocdoktor.hu oldalon is közzétesszük.

Nyeremények:

 1.  helyezett: 60.000 Forint értékű ajándékcsomag + fődíja mellett jogosult lesz egy másfél órás humoros, és titokzatos „Bohócdoktor Show”-ra is, amelyet előre egyeztetett időpontban elviszünk neki házhoz (vagy akár az óvodai csoportja, vagy iskolai osztálya részére).
 2.  helyezett: 30.000 Forint értékű ajándékcsomag
 3.  helyezett: 15.000 Forint értékű ajándékcsomag

+ kategóriánként is hirdetünk nyertest, akik egyenként 10.000-10.000 Forint értékben kapnak ajándékcsomagot.

A pályázatokat az alábbi címre várjuk:

Mosolykommandó Alapítvány – Bohócdoktorok
Rajzpályázat
6722 Szeged, Gutenberg u. 29.

 

*A pályázat beküldésével a pályázó hozzájárul, hogy a kiíró a www.bohocdoktor.hu oldalon, és a Mosolykommandó Facebook oldalán közzétegye, illetve a továbbiakban bármilyen formában felhasználja a beküldött alkotást. A pályázó a pályázattal hozzájárul ahhoz, hogy a közzétett pályaművekből az Alapítványunk vándorkiállítást szervezzen. A pályázó (és törvényes képviselője) tudomásul veszi, hogy a pályázatot meghirdető honoráriumot, szerzői jogdíjat, kártérítést nem fizet, szerzői jogáról a pályamű vonatkozásában a pályázaton való részvételével lemond.