ADÓ 1% felajánlása a BOHÓCDOKTOROKNAK:
18657573-1-06

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány bohócdoktorok az egész országból várja az önkéntesek jelentkezését!

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány csapata évek óta segíti a beteg gyerekek gyógyulását. Felemelő érzés látni a gyermekek szemében a csillogást, amikor – hacsak egy rövid időre is de – elfelejtik, hogy kórházban vannak, és felszabadultan tudnak nevetni, játszani. Szilárd meggyőződésünk, hogy bohócdoktori tevékenységünk, vidámságközpontú terápiás programjaink nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a mentális gyógyulást elősegítsék.

Bohócdoktoraink nevetésterápiája a vidámság pozitív hatásait használja ki, mely napjainkban igen fontos része lett a kórházi, intézményi ellátásnak. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Egyes kutatások és Bohócdoktoraink tapasztalata szerint is egy idő után a fogyatékkal élő betegeknél olykor a gyógyszeres kezelést is helyettesítheti a nevetésterápia.

Hogyan lehetsz Te is bohócdoktor-önkéntes?

Csapatunkba várjuk azon önkéntes-jelöltjeink jelentkezését, akik kellő elhivatottságot éreznek magukban ahhoz, hogy kórházakba, gyerekek közé jöjjenek velünk. Fontos tudni azonban, hogy ez sok esetben igencsak nagyfokú mentális felkészültséget igényel. Ezért is jelentkezőinket fokozatosan vezetjük be a bohócdoktorkodás rejtelmeibe. Kérdés esetén, várjuk jelentkezésedet, egy rövid bemutatkozással az info@bohocdoktor.hu e-mail címre.

Klinikák, kórházak és bentlakásos intézmények jelentkezését is szívesen fogadjuk

Pataki-Fődi Brigitta, a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány elnöke az egész országból várja az intézmények felkéréseit, ahol a vidámított kórteremben vidám egy órát biztosítanak a segítők a beteg gyerekeknek. Az info@bohocdoktor.hu e-mail címre az alapítvány várja az egész országból segítő önkéntesek jelentkezését is. A programsorozatunk a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára ingyenesek. Mottónk: Hatalmad van másokat boldoggá tenni.