Alapítványunkról...

A Mosolykommandó Alapítványt (korábbi nevén: Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány) 2015-ben szegedi fiatalok alapították, abból a célból, hogy társadalmi felelősségvállalással, betegek és rászorulók élethelyzetének a javítása céljából önkéntes munkát végezzenek. Legfőbb céljuk a rászorulók, elsősorban gyermekek részére történő mentális gondozás, segítségnyújtás a szakszerű és megfelelő orvosi és szociális ellátás érdekében, a szociálisan rászoruló családok és gyermekek támogatása, érdekvédelme, részükre programok szervezése. Ennek érdekében az alapítvány adományokat gyűjt, és támogatja, segíti a szociálisan rászorulókat. Kórházakban, intézményekben és otthoni gondozás alatt levő gyermekeket keres fel, és gyógyulásuk elősegítése érdekében szórakoztató, terápiás programokat szervez.

Bohócdoktoraink

Bohócdoktor csapatunk évek óta segíti a beteg gyerekek gyógyulását. Felemelő érzés látni a gyermekek szemében a csillogást, amikor – hacsak egy rövid időre is de – elfelejtik, hogy kórházban vannak, és felszabadultan tudnak nevetni, játszani. Szilárd meggyőződésünk, hogy bohócdoktori tevékenységünk, vidámságközpontú terápiás programjaink nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a mentális gyógyulást elősegítsék. Bohócdoktoraink nevetésterápiája a vidámság pozitív hatásait használja ki, mely napjainkban igen fontos része lett a kórházi, intézményi ellátásnak. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Egyes kutatások és Bohócdoktoraink tapasztalata szerint is egy idő után a fogyatékkal élő

betegeknél olykor a gyógyszeres kezelést is helyettesítheti a nevetésterápia

Komoly céljaink vannak még

Munkánk során nap mint nap szembesülünk komoly társadalmi problémákkal. Amíg a gyermek felszabadultan játszik a részére elkészített lufikutyával, addig a szülők mesélnek. Mesélnek otthoni gondokról, nehézségekről, kihívásokról. Mesélnek arról, hogy a kötszert és a gyógyszert maguk vásárolják és viszik be a kórházba. Mesélnek arról, hogy a villanyszámla befizetése helyett élelmiszert tudnak csak vásárolni. Mesélnek a gyermek gondozása, felügyelete miatt megszűnt munkahelyekről. Mesélnek téli hónapokról, amikor nem tudnak mivel fűteni otthon.

Komoly céljaink vannak azért, hogy a napi szintű problémákra megoldást találjunk. Hogy az elkeseredett, reményvesztett szülők részére támaszt nyújtsunk, segítő kezet adjunk. Ha kell tüzelőfát rakodunk, ha kell kötszert vásárolunk. Ha kell, mindezek érdekében adományokat fogadunk, és támogatókat keresünk. Mert szükség van a munkánkra, és ezt mi elkötelezetten, és önzetlenül végezzük!

 

Google_plus.svg

Google +

YouTube-icon-full_color

YouTube

Instagram-256

Instagram