Vadonatúj gyermekágyak mellett viziteltek a Bohócdoktorok

A Szegedi Gyermekklinikát az elmúlt években egyre több civil szervezet, köztük a Mosolykommandó Alapítvány is felkereste, hogy segítse a Gyermeksebészeti Osztály kisbetegeinek a gyógyulását.

Mint az intézmény vezetőjétől megtudtuk a civil felajánlásoknak köszönhetően új műszereket, valamint vadonatúj ágyakat sikerült beszerezniük. Ennek köszönhetően a gyógyuló gyerekek ott eltöltött napjait tudják kényelmesebbé tenni.

mosolykommandó 004

A klinikának már rendszeres látogatói a Mosolykommandó Bohócdoktorai is, akik szinte heti rendszerességgel látogatják nem csak a sebészetet, hanem az összes osztályt is. Elmondható, hogy a nővérek és az orvosok már ismerősként üdvözölnek bennünket a folyosón. Szilárd meggyőződésünk, hogy bohócdoktori tevékenységünk, vidámságközpontú terápiás programjaink komolyan hozzájárulnak ahhoz, hogy a mentális gyógyulást elősegítsék.

Hogyan működik a nevetésterápia?

Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel. Az első 30 másodperc alatt képesnek kell lenni mentálisan ráhangolódni a kis közönségre, legyen az egyágyas kórterem, vagy egy nagyobb csoport kisbeteg. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Mindezek mellett nem csak a gyermekek derülnek jobbkedvre, de a kórtermekben, vagy a folyosón várakozó családtagok, rokonok is!

Hogyan tudjuk működtetni a rendszert?

A bohócdoktorok munkája mögött komoly apparátus dolgozik a háttérben, akik a viziteket szervezik, a kórházakkal és más intézményekkel tartják fenn a kapcsolatot, akik pénzügyileg és gazdaságilag ellenőrzik a folyamatokat, akik ezt a weboldalt kezelik, akik támogatókat toboroznak, így az egész egy folyton nyüzsgő, és ötletelő rendszer, ami 24 órás figyelmet igényel. A rendszert kizárólag a céges és magánfelajánlásokból tudjuk fenntartani, ezért nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatóink segítségét, viszont továbbra is szükségünk van a fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen anyagi segítségre.

Bohócdoktor-szponzor leszek

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :) Az 1.000 Forintos segítség is segítség!

CSEKKIGÉNYLŐ!

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy

A kis segítség is számunkra Nagy segítség! ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Alapítvány – BOHÓCDOKTOROK|
6721 Szeged, József Attila sgt. 24.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-2-06
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Mosolydoktor Ügyelet: Fődi Brigi: +36 20 919 7622

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.

Bohócdoktorok