Új névvel a Gyógyító Bohócdoktorok: indul a Mosolykommandó!

Most már te is láthatod, hogy az elmúlt időszakot igencsak tartalmasan töltöttük el, szinte nem telt el úgy egy hét, hogy ne szerveztünk volna valami hasznos programot. Javarészt a kórházainkat jártuk, bohócdoktorkodtunk, viziteltünk, próbáltunk minél több helyre, és gyermekhez eljutni. Ezek mellett ha kellett, élelmiszer adományokat gyűjtöttünk karácsonyra, 42 család karácsonyát sikerült ezáltal szebbé varázsolnunk, amihez több napon keresztül több száz km-t megtéve mindannyian szerepet vállaltunk. Februártól beindítottuk hétvégi jótékony projektünket, amiben az egyik szegedi pizzériának köszönhető felajánlásból minden szombaton vagy vasárnap egy rászoruló család részére vittünk (és viszünk) ki annyi pizzát, ahányan élnek a családban. Ha kellett, véradáson vettünk részt, ha kellett jótékonysági futóversenyekre neveztünk be. Mindezt azért, mert szeretjük azt, amit csinálunk, és a “munkánk” egyben a hobbink is lett, az életünk része.

Amíg mi a kórházakat jártuk, és beteg gyermekek részére tartottunk bohócdoktori viziteket, addig egy tőlünk teljesen független szervezet, rendkívül összetéveszthető módon, a nevünkben kampányolt 1%-okért.

Sajnos azonban már a megalakulásunk óta küzdöttünk egy problémával. A nevünk kiválasztását, hivatalos bírósági bejegyzését, majd a honlapunk és a facebook oldalunk beállítását követően egy másik szervezet gondolt egyet, és elkezdett a Gyógyító Bohócdoktorok név alatt kampányolni 1%-os felajánlásokért. Így azok a támogatóink, segítőink, szimpatizánsaink, akik figyelemmel kísérték a munkánkat, rendre összekeverték a két szervezetet. A kezdeti bosszankodást követte, hogy jogi úton szerettük volna érvényt szerezni igazunknak, de hogy nézett volna ki, hogy egy 2015-ben alakult szervezet, már 2015-ben a saját nevéért pereskedik?

Ezért inkább közleményt adtunk ki, és felhívtuk az emberek figyelmét arra, hogy megtévesztő kampány zajlik, és hogy mindenki alaposan nézzen utána, milyen szervezetnek ajánl fel 1%-ot, és valójában kit támogat. Tekintve, hogy mi még, fiatal szervezetként nem vagyunk jogosultak 1%-os felajánlások befogadására.

Néhány órás megbeszélést követően egyöntetűen arra az elhatározásra jutottunk, hogy mi változtatunk, és az Alapítvány hivatalos nevét lecseréljük egy védett, mással egyértelműen nem összekeverhető szóösszetételű névre.

Ezzel párhuzamosan a csapat összeült, és elkezdtünk azon tanakodni, hogy a peres utat lehetőség szerint elkerülve, milyen megoldással tudnánk ebből a helyzetből kikerülni. Néhány órás megbeszélést követően egyöntetűen arra az elhatározásra jutottunk, hogy mi változtatunk, és az Alapítvány hivatalos nevét lecseréljük egy védett, mással egyértelműen nem összekeverhető szóösszetételű névre. Így született meg a Mosolykommandó kifejezés, és lett egyben az alapítványunk újonnan megszavazott elnevezése. 🙂

A névvel párhuzamosan pedig úgy döntött a csapatunk, hogy a bohócdoktori tevékenységet kiemelt projektként megtartva, újabb területeken is szeretnénk önkéntes munkát vállalni. Ezzel kapcsolatban a honlapunkon, és a facebook oldalunkon keresztül folyamatosan beszámolunk majd! 🙂

Büszkék vagyunk arra, hogy pereskedés helyett a bohócdoktori, és az egyéb tevékenységeinkre tudtunk, és tudunk a jövőben koncentrálni

Bízunk abban, hogy ezzel a lépésünkkel a megtévesztő szervezetektől sikerül végre elhatárolódnunk. Munkánkat, célkitűzéseinket pedig igyekszünk a lehető legmagasabb színvonalon, és módon megvalósítani, vagyis minél több kisgyermek arcára mosolyt varázsolni.

Mert hatalmad van másokat Boldoggá tenni.

 

Köszöni a figyelmedet

a Mosolykommandó Alapítvány – régi “Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány” teljes csapata: Fődi Brigi, Csatai Gergő, Szemenyei Dorka, és az alapítónk Pataki Gergő.

 

Szeged, 2016. március 26.