Bohócdoktorok az I. Rotary Gumikaversenyen

Ötezer jótékony gumikacsa versenyzik a Gyermeksebészeti Osztályért szeptember első szombatján a Tiszán. Mivel a szegedi Bohócdoktorok a Gyermeksebészet rendszeres látogatói, így nem volt kérdés a részükről, hogy a jótékonysági verseny szervezőinek segítséget nyújtsanak.

Jótékonysági gumikacsaversennyel gyűjt adományt a Rotary Club Szeged Dóm az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Gyermeksebészeti Osztályának. Az I. KÉSZ Rotary Gumikacsa Verseny keretein belül szeptember harmadikán, a XX. Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon ötezer sárga gumikacsát úsztatnak le a Tiszán a Bertalan hídtól a Belvárosi hídig. A versenyt megelőzően Szeged több pontján osztanak „kacsajegyeket”, melyek ötszáz forintnyi adománnyal megválthatóak.

A rendezvény lebonyolításában a Mosolykommandó Alapítvány szegedi Bohócdoktorai is részt vesznek, ugyanis augusztus hónap minden hétvégéjén az Árkád Szegedben lufihajtogatással, és gumikacsa-színezőkkel várják a gyermekeket, és azok szüleit a Rotary Dóm tagjaival közösen.

Fődi Brigitta, az alapítvány elnöke elmondta, hogy a helyszínen így lehetőség lesz a Kacsafutamra beszerezni a jegyeket, de a bohócdoktorok szegedi gyermekklinikai vizitjeit is lesz lehetőségük a látogatóknak támogatni.

Fontos tudni, hogy minden jegy egy-egy kacsához tartozik, melynek ez által lehet szurkolni, ugyanis az ötezer versenyzőből az első 100 beérkező gumiállatka értékes nyereményt jelent: wellnesshétvégével, játékkonzollal, színházjeggyel, fürdőbérlettel és számos más nyereménnyel gazdagodhatnak a leggyorsabb kacsák jegyeinek tulajdonosai.

Csatai Gergő bohócdoktor fontosnak tartja, hogy a kórházi viziteken felül minden olyan kezdeményezés mellé álljanak, ami mögött hiteles szervezetek állnak. A Rotary Szeged Dómmal már tavaly elindult az együttműködésünk, és számunkra garanciát jelent a névadó szponzor, a KÉSZ Kft. jelenléte is.

A versenyről

Gumikacsa versenyeket már az 1990-es évek óta számos Rotary Klub szervezett és szervez a mai napig világszerte. Ezen rendezvények célja, hogy összehozza az embereket egy jótékonysági eseményre, és megmutassa, hogy milyen ereje van az összefogásnak.

A verseny főszervezője a Rotary Club Szeged Dóm, támogatási megállapodást kötött az SZTE Szent Györgyi Albert Klinika Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-egészségügyi Központ Gyermeksebészeti Osztályával, és a rendezvény teljes bevételéből az osztályt támogatja.

A versenyen 5.000 sárga színű, egyedi sorszámmal ellátott gumikacsát engednek a Tisza felszínére, amelyek a folyó sodrásának köszönhetően elindulnak a kijelölt cél irányába. A versenypályának jelölt folyószakasz mindkét oldalán segítő hajók figyelik, hogy a versenyző kacsák a pályán belül maradjanak. A cél előtt a pályát folyamatosan szűkítik, míg a kacsák elérnek a célhoz, ami egy szűk célkapun vezet át.

Így könnyen megállapítható lesz a versenykacsák sorrendje. A célba érkező kacsák a sorszámuk alapján lesznek azonosítva. Azon szerencsések, akik az első 100 beérkező kacsa sorszámával ellátott szelvénnyel rendelkeznek, értékes ajándékokat nyernek. Az első 100 befutó kacsa sorszámát a www.rotarykacsaverseny.hu oldalon teszik közzé a szervezők a verseny napján 18 óráig.

Hogyan juthatsz kacsajegyhez?

Sorszámmal ellátott kacsajegyeket állandó KACSApontokon tudsz igényelni. Itt lehet az adományokat is elhelyezni a gyűjtődobozokban.

KACSApontok

ÁRKÁD Szeged – Szeged Londoni krt. 3., földszint, a bejárattal szemben a mozgólépcső mögött. Hétfőtől – péntekig  16 és 19.30 között, szombaton és vasárnap 10.00 és 19.30 között.

CSILLAG Autósiskola – Szeged, Gutenberg u. 29.. Hétfőtől – péntekig 9 és 16.45 óra között, szombaton 9 és 11 óra között.

C&T Utazási Iroda – Szeged, Dugonics tér 12. Hétfőtől – péntekig 8 és 16 óra között.

 

Hogyan juthatsz a nyereményedhez?

Ha rendelkezel a közzétett – célba érkezett – kacsák sorszámával ellátott kacsajeggyel, akkor jogosult vagy a nyereményre. Kizárólag ezzel a kacsajeggyel tudod érvényesíteni a nyereményed. A nyeremény átvételével kapcsolatos további részleteket a www.rotarykacsafutam.hu oldalon, a játékszabályzatban találhatod.

Mi lesz a gumikacsákkal a verseny után?

Minden gumikacsát, amit vízre bocsátottunk, a verseny végén ki is emelünk a Tiszából, így természetesen a műanyag kacsák nem fognak kárt okozni a természetben.

 

A rendezvény támogatói:

támogatók

Médiapartnerek:

médiapartnerek