Nélkülözőknek gyűjtenek a bohócdoktorok

UPDATE: Itt olvashatod a gyűjtés végeredményét.

 

Megállapodást írt alá néhány napja a METRO Kereskedelmi Kft-vel Fődi Brigitta, a Mosolykommandó Alapítvány (korábbi nevén: Gyógyító Bohócdoktorok) elnöke. A nagyszabású akció keretében az alapítvány bohócdoktorai, és önkéntesei 2015. december 1. és 20-a között tartós élelmiszert gyűjtenek a szegedi áruházban, amelyet rászoruló, kisgyermekes családok részére juttatnak el karácsonyig. Az önkéntesek főleg konzervet, bébiételt, csokoládét, szaloncukrot illetve alapvető élelmiszereket, cukrot, lisztet, tartós tejet várnak felajánlásként. Akik szívesen csatlakoznának a kezdeményezéshez, a pénztártól való távozás után adhatják le adományukat a kihelyezett gyűjtőponton.
Az elnök elmondása szerint az alapítvány célja több tonna élelmiszer összegyűjtése a fenti időszakban, amelyet teljes egészében a rászoruló családoknak fognak eljuttatni.

Alapítványunk a bohócdoktori vizitek alkalmával szembesül azzal, hogy sok esetben a kórházi kezelés alatt álló gyermekek milyen nélkülözéseknek vannak otthon kitéve.

Amíg a bohócdoktoraink dolgoznak a kórteremben, addig a szülők elmesélik az otthoni mindennapos problémáikat. Mesélnek nehézségekről, kihívásokról. Mesélnek arról, hogy sokszor semmi nem jut az asztalra, és a gyermekeik éhesen kell, hogy iskolába induljanak. Az ünnepek közeledtével ez még nagyobb terhet jelent számukra, mert ők is szeretnének a gyermekeiknek legalább az ünnepekkor egy kis örömöt okozni.

Alapítványunk feladatának, sőt kötelességének érzi, hogy a fenti problémákban segítő kezet nyújtson ezeknek a családoknak.

A viziteket követően ezekkel a családokkal felvesszük a kapcsolatot, hogy amennyiben lehetőségünk nyílik rá, segíteni tudjuk őket.
A lakossági gyűjtés másik célja a Mosolykommandó Alapítvány tevékenységének szélesebb körben való megismertetése is. Ezért az önkéntesek az alapítvány tevékenységét bemutató szórólapokkal, és „lufizsonglőr bemutatóval” készülnek meghatározott időpontokban. Az adományozók részére a bohócdokik kézzel készített lufijátékokkal köszönik meg a felajánlásokat. A helyszínen adománygyűjtő láda is kihelyezésre kerül, így akik a Bohócdoktorok csapatát szeretnék anyagi támogatásukkal segíteni, azok személyesen is megtehetik a szegedi METRO áruház kasszasora mellett kihelyezett adománygyűjtő ládákban.

Mosolykommandó Alapítvány – Bohócdoktorok

Bohócdoktor csapatunk évek óta segíti a beteg gyerekek gyógyulását. Felemelő érzés látni a gyermekek szemében a csillogást, amikor – hacsak egy rövid időre is de – elfelejtik, hogy kórházban vannak, és felszabadultan tudnak nevetni, játszani.

Szilárd meggyőződésünk, hogy bohócdoktori tevékenységünk, vidámságközpontú terápiás programjaink nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a mentális gyógyulást elősegítsék. Bohócdoktoraink nevetésterápiája a vidámság pozitív hatásait használja ki, mely napjainkban igen fontos része lett a kórházi, intézményi ellátásnak. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen  a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Egyes kutatások és Gyógyító Bohócdoktoraink tapasztalata szerint is egy idő után a fogyatékkal élő betegeknél olykor a gyógyszeres kezelést is helyettesítheti a nevetésterápia.

Mosolykommandó Alapítvány

6722 Szeged, Gutenberg u. 29.
Adószám: 18657573-2-06
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank): 
12067008-01528812-00100000
Az alapítvány elnöke: Fődi Brigitta
Telefonszám: +36 20 919 7622
E-mail: info@bohocdoktor.hu
fodi.brigi@bohocdoktor.hu
www.gyogyitobohocdoktorok.hu

Keresd a piros kör alakú logónkat! Nevünket más szervezetek is elkezdték alkalmazni, ezért sajnos előfordult már, hogy összekevertek bennünket velük. Elérhetőségeink kizárólag a fenti linkeken találhatóak meg! Szigorúan elhatárolódunk minden olyan szervezettől, akik a nevünkben másokat félrevezetve gyűjtenek adományokat.