Bohócdoktorok jártak az idősotthonban

Az jókedv egészségjavító hatása már ismert. Azonban ez nem csak gyerekeknél alkalmazható. Sokan nem is gondolnák, de az idősebbeknél is, ahol az állandó ápolás és kiszolgáltatottság érzése elkedvteleníti a lelket. Éppen ezért ma Szegeden az Őszidő Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Kht által működtetett Őszidő Idősotthonban jártunk. Reggel 10-re ígértük a látogatásunk kezdetét, és mire odaértünk már az összes lakó izgatottan ült a nappali társalgóban.

“Ma tényleg bohócdoktorok jönnek?”

Megérkezés majd gyors szóváltás az ápolókkal; kis felkészülés és el is kezdtük a vizitet.
A bentlakás sokak számára az élet nélkülözhetetlen velejárója és mint olyan; sokszor lelkileg megterhelő. Fontos ezért az idősek mentális és szellemi ápolása is. A Bohócdoktorok kellemes beszélgetéssel, bűvésztrükkökkel és derűtlen jókedvükkel feledhetetlen órákat visznek az idős otthonokba.
Elsőre – nem meglepő módon – kétkedve fogadtak minket egyes bentlakók, hiszen Szegeden eddig nem volt példa bohócdoktori vizitre idősek otthonában. Később beláttuk, fergeteges hangulatot varázsoltunk! Pár perc után az első mosolyok megjelentek, amik végül mindig hangos kacagássá erősödtek.
Távozásunkkor már egy egész társalgónyi társaság búcsúzkodott tőlünk meghatott csillogó szemekkel.
Innen is boldog 90. születésnapot kívánunk Ibolya néninek, akit egy hatalmas lufi tortával leptünk meg. (fénykép) Drága Ibolya néni, a 100-ra még nagyobb lufit adunk! 🙂
A látogatásunk közben volt alkalmunk még külön kis időt eltölteni néhány lakóval és az ott dolgozókkal.
Hatalmas élményekről meséltek nekünk. Örültek, hogy jöttünk és örülnek, hogy megyünk is még.

A dolgozók elmondása szerint hatalmas szükség van a munkánkra náluk is. Így fogalmaztak:

“Figyeltük az arcokat…és sokszor ha 1-1 mosoly meg is jelenik foglalkozások közben az arcokon az már óriási eredmény. Most viszont hangosan nevetett az egész társalgó! Ez elképesztő!”

Köszönjük! 🙂 Ígérjük még találkozunk!

Számunkra fontos a tevékenységünk. Fontosnak és elmaradhatatlan velejárója a bohócdoktor munkának a rendszeresség. Hiszen egy terápia sem azonnal fejti ki a hatását, hanem fontos a rendszeresség és a következetes munka. Így van ez a bohócdoktor foglalkozásával is. Igyekszünk Szegeden és a régióban rendszeresen megjelenni intézményekben, különösképpen a Szegedi Gyermekklinikán, hiszen így alakítható ki egy fenntartható alapítványi élet és közös munka.

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :)

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy  “A kis segítség is számunkra Nagy segítség! ;)

Üdvözlettel:

|Mosolykommandó Alapítvány|
6721 Szeged, József Attila sgt. 24.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-2-06
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Bohócdoktor Ügyelet: Fődi Brigi: +36 20 919 7622
Sajtókapcsolat: Pataki Gergely +36 30 340 2911

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.