Bohócdoktorok is futottak a szegedi Gyermeksebészetért

Néhány éve elindult egy csoport a facebookon, “Fuss a szegedi Gyermeksebészetért” név alatt, abból a célból, hogy a Gyermeksebészeti Osztály fejlesztését segítsék elő, elsősorban támogatók toborzásával. A futósport Szegeden nagy népszerűségnek örvend, jelenleg a csoport létszáma megközelíti az 1.000 főt.

Még decemberben, az egyik bohócdoktori vizitünk alkalmával Szegeden, a folyosón elkapott minket Dr. Vizi András sebész orvos, azzal a kérdéssel, hogy volna-e kedvünk részt venni tavasszal egy jótékonysági futóversenyen, a szegedi Ligetben, amelynek keretében nagyszabású gyűjtést szerveznek a Gyermeksebészetnek. Természetesen azonnal igent mondtunk, ugyanis nagyon fontosnak tartjuk az effajta jótékonysági kezdeményezéseket, és megtisztelő számunkra, hogy ránk is gondoltak.

Fontosnak tartjuk elmondani, hogy az egész jótékonysági futást a gyermeksebészeti osztály dolgozói szervezték. Osztályuk 50 éves fennállása során több százezer gyermeket kezeltek, és ebből az alkalomból került megrendezésre a verseny. Ismerve a jelenlegi helyzetet az egészségügyben, külön szeretnénk ezúton is kifejezni tiszteletünket a dolgozóknak, akik az egyébként sem könnyű hivatásuk végzése mellett erre a szuper eseménybe is igencsak sok energiát fektettek bele. Nem kis szervezőmunkát igényelt ez a nap, és személyesen is meggyőződtünk arról, hogy minden tökéletesen működött! Ebből is látszik, hogy milyen komoly, precíz, és felkészült csapattal büszkélkedhet a Szegedi Gyermekklinika! Gratulálunk!

A futóversenyre gyermekek és felnőttek egyaránt nevezhettek, különböző hosszúságú távokra. A szervezők egy igazán tartalmas, egyéb családi programokkal is színesített délelőttön várták a résztvevőket.

A nevezésnél kortól, és fizikumtól függően 3 távra is lehetett jelentkezni, és minden táv helyezettjei díjazásban részesültek.

– kb.1 km ( 1 db belső kör) a legkisebbeknek, akár szülői kísérettel
– kb. 4 km ( 2 db külső kör) ezen sétálni, babakocsival indulni, nordic walking-olni lehet, és természetesen futni is
– kb. 8 km ( 4db külső kör) ahol az igazán elfáradni vágyókat várjuk

A futás mellett színes programokkal várták a szurkolókat és a futások között a résztvevőket is. Köztük kinn voltunk mi a bohócdoktorainkkal, akik bűvésztrükkökkel, varázslatokkal, és persze az elmaradhatatlan lufihajtogatással kápráztatták el a szülőket és a gyerekeket. Alapítványunk 4 fős futócsapata pedig a helyszínen nevezett be a 8KM-es távra. A Bohócdoktorok Standjánál pedig Rusty kutya, a golden retrieverünk segített nekünk. 🙂

mosolykommandó futás 002

mosolykommandó futás 003

A szomszédban különböző csodákat festett fel a jelentkezők arcára Katandifest arcfestő művész. Hihetetlen, néha ép ésszel felfoghatatlan trükköket mutattak be az Akrobatikus Kosárlabda mesterei, a Fly Addiction Team. A Hanimecnek köszönhetően terápiás kutyabemutatót lehetett látogatni. Kitelepült a Teddy Maci Kórház, és igazi profiktól láthattunk újraélesztési és elsősegély bemutatót.

Igazán tartalmas családi délelőttön vehettünk részt, és bár még a pontos számokat nem ismerjük, de minden bizonnyal szép összeg összegyűlt a nevezési díjakból a Gyermeksebészet fejlesztésére. Hamarosan ismét találkozunk! 🙂

 

GALÉRIA HAMAROSAN…!

Üdvözlettel:

|Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány| 6721 Szeged, József Attila sgt. 24.
Elérhetőségeink:
www.gyogyitobohocdoktorok.hu
www.facebook.com/gyogyitobohocdoktorok
info@bohocdoktor.hu
Bohócdoktor Ügyelet: Fődi Brigi: +36 20 919 7622