Adventi jótékonysági koncert a Bohócdoktoroknak

Kevés annál megtisztelőbb pillanat van egy alapítvány életében, amikor jótékonysági koncert szervezése kapcsán felmerül a nevük, és kiválasztják őket kedvezményezettnek. A mi életünkben néhány héttel ezelőtt eljött egy ilyen pillanat, amikor Kumbor Alma felhívott bennünket az Argenteus Vegyeskartól, mégpedig azért, hogy az idei évben szervezendő Adventi Jótékonysági Koncertjüket a alapítványunk javára szeretnének rendezni. A megtisztelő felajánlásra természetesen azonnal igent mondtunk, ugyanis a koncert teljes bevételét a működésünkre, és a Bohócdoktori Programunkra tudjuk fordítani, így tovább tudjuk folytatni 2017-ben is a kórházlátogatásainkat gyermekosztályokon.

A koncert 2016. december 13-án, 18 órakor kerül megrendezésre az Alsóvárosi Kultúrházban (Szeged, Rákóczi u. 1. 6725). A koncerten részt vesznek az Ének-Zene Tanszék hallgatói. Művészeti vezetőjük: Kovács Gábor. Belépő 500 Ft, amelyet teljes egészében az alapítványnak ajánl fel a vegyeskar.

A koncert plakátja elérhető ITT

Az esemény facebook oldala ITT.

Az Argenteus Vegyeskarról

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Vegyeskara 1963-ban alakult. Dr. Kovács Gábor főiskolai docens vezetésével 1998 óta működik.
Az ARGENTEUS nevet 2010-ben vette fel. A kórus tagjai az Ének-zene tanszék mindig aktuális hallgatói, de sokan visszajárnak tanulmányaik befejezése után is.

Rendszeres közreműködője Szeged koncertéletének (Vántus István Kortárszenei Napok, Éneklő Ifjúság, Egyházzenei Hetek, Bartók, Kodály, Verdi-évfordulók ünnepi hangversenyei).

Hazai rendszeres koncerttevékenysége mellett a kórus sikerrel vendégszerepelt Olaszországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban, Finnországban, Romániában, Szerbiában és Macedóniában.

2012-ben I. díjat nyertek az ohridi (Macedónia) nemzetközi kórusversenyen, majd Arany Diplomával 2. díjat és a Kodály Intézet különdíját a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen.

2013-ban a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny kategóriagyőztesei.

2014-ben a budapesti Vándor-kórusverseny Szakmai Kategóriájában Arany Diplomával III. helyezettek.

2015-ben megnyerték az Ohridi Nemzetközi Kórusversenyt és Kovács Gábor a legjobb karnagynak járó különdíjat is elnyerte. A kórus eddig 17 kortárs magyar kórusmű ősbemutatóját énekelte.

2016-ban az ARGENTEUS a Szegedi Szabadtéri Játékok operabemutatóján Wagner: A bolygó hollandi című operájában szerepelt.

 

A Mosolykommandó Alapítvány ezúton is hálásan köszöni a vegyeskar közreműködését a Bohócdoktori Programunk megvalósításában.