50 gyermek családi napja Forráskúton

Családi Napon vettünk részt a forráskúti horgásztónál július 1-én, pénteken délután, amelyet a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nevelőszülői szerveztek. A rendezvényre több településről érkeztek nevelőszülők a gyermekeikkel, így közel 50 gyermek vett részt a változatos programokon. Alapítványunkat Gergő és Eszti bohócdoktorok képviselték, akik lufihajtogatással, bűvésztrükkökkel, és zsonglőr-bemutatóval kápráztatták el a gyámság alatt álló kicsiket. A rendezvényre kilátogatott alapítványunk elnöke Fődi Brigi is.
A bohócdoktorok sikerét jelzi, hogy a délutáni kinntartózkodásunkkor 86 darab lufit hajtogattunk, közel 4 óra leforgása alatt, miközben folyamatosan jöttek a “megrendelések” újabbnál újabb játékok elkészítésére. Indulásunkkor a gyerekek nem akarták Gergőéket elengedni, annyira jól sikerült a látogatásunk.

Rusty feladata az volt, hogy segítsen leküzdeni a kutyáktól való félelmet azon gyermekek körében, akik nincsenek hozzászokva a négylábúak jelenlétéhez.

A bohócdoktorokon kívül itt debütált az alapítvány legújabb önkéntes négylábúja, Rusty a 9 hónapos Golden Retriever is, akivel hetekkel ezelőtt elkezdtünk azt a speciális terápiás képzést is, amivel hamarosan indul a kórházi kutyaterápiás programunk is. Rusty nagy sikert aratott a gyermekek körében, kiváló idegrendszerének és gyermekbarát fajtajellegének köszönhetően végtelen türelemmel állta a sarat. Feladata az volt, hogy segítsen leküzdeni a kutyáktól való félelmet azon gyermekek körében, akik nincsenek hozzászokva a négylábúak jelenlétéhez. Volt olyan kisgyermek, aki Rusty megérkezésekor még csak a szülők szoknyája mögül figyelte aggódva a kutyát, de délutánra már ő is lelkesen simogatta a kutyust!
Nagyszerű délután volt, reméljük legközelebb is lesz lehetőségünk a gyermekeknek örömet okozni tevékenységeinkkel.

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Mosolykommandó Alapítvány csapata. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a rendezvényeinkre kölcsönautóval járunk, miközben az üzemanyagköltséget támogatóink segítségével finanszírozzuk. Szeretnénk ezt sokáig folytatni, ehhez pedig örömmel fogadjuk a segítséged! :)

Az, hogy ezeket a sorokat most elolvashatod, nagyon nagy részben köszönhető a felajánlásoknak! Ki többel, ki kevesebbel segít, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy  “A kis segítség is számunkra Nagy segítség! ;)

Üdvözlettel:

bohocdoktorok forraskut 01b

|Mosolykommandó Alapítvány|
6721 Szeged, József Attila sgt. 24.
Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank):
12067008-01528812-00100000
Adószám: 18657573-2-06
Elérhetőségeink:
www.bohocdoktor.hu
www.facebook.com/mosolydoktorok
info@bohocdoktor.hu
Bohócdoktor Ügyelet: Fődi Brigi: +36 20 919 7622

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.