42 nélkülöző család karácsonyát varázsoltuk szebbé

42 kisgyermekes családot leptünk meg az ünnepek előtt óriási élelmiszercsomaggal, amelyet Gergő Bohóc és Dorka Bohóc vitt házhoz személyesen.
Mint december elején beszámoltunk róla, élelmiszergyűjtő akciót indítottunk a szegedi METRO áruházban nélkülöző családok részére. Az akció keretében 20 napon keresztül szórólapokkal, megállítótáblákkal, és aktivistáink személyes jelenlétével próbáltuk ösztönözni a vásárlókat, hogy a decemberi nagybevásárlásnál mindenki a maga lehetőségeihez mérten járuljon hozzá a nélkülözők karácsonyához. A felhívásunkban elsősorban csokoládét, szaloncukrot, konzerveket, lisztet, cukrot, tésztát, valamint tartós tejet kértünk, ugyanis a tapasztalataink szerint ezek jelentik a legnagyobb segítséget az ünnepek közeledtével.

felhívásunkban elsősorban csokoládét, szaloncukrot, konzerveket, lisztet, cukrot, tésztát, valamint tartós tejet kértünk

Az akciónk sikerét bizonyítja, hogy már az első héten hét banánosláda megtelt élelmiszerekkel. Az adományozók leginkább alapvető élelmiszereket, és tartós tejet helyeztek be a gyűjtőpontunkba, de rengeteg csokoládé, és szaloncukor is gazdagította a gyűjteményt.

A komoly szervezést igénylő munka végén végül több száz kilogramm élelmiszert pontosan 42 csomagra bontottunk szét, és névre szólóan házhoz vittük ki azokat. Összességében 235 órát dolgoztunk az akción, és 86 kilométert tettünk meg

Az akció utolsó napján a felajánlott élelmiszereket a Mosolykommandó Alapítvány (korábbi nevünk: Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány raktárába szállítottuk, ahol lelkes aktivistáink, fáradtságot nem kímélve hajnalig szortírozták a csomagokat, majd néhány órás alvást követően már reggel indultak a kiválasztott családokhoz átadni azokat. A komoly szervezést igénylő munka végén végül több száz kilogramm élelmiszert pontosan 42 csomagra bontottunk szét, és névre szólóan házhoz vittük ki azokat. Összességében 235 órát dolgoztunk az akción, és 86 kilométert tettünk meg azért, hogy mindenkihez időben eljussanak az adományok.

Találkoztunk olyan kisgyermekes családdal, ahol még igazi szaloncukrot nem is láttak a gyermekek…

A családok elérhetőségét az egyik helyi Családsegítő Szolgálattól, valamint a szegedi Egy Ebéd Egy Esély Alapítványtól kaptuk meg, akik biztosítottak bennünket arról, hogy az adományok olyan családokhoz kerülnek, akiknek igazán szükségük van a segítségre. A helyszíni átadáskor tapasztalhattuk, hogy valóban a leginkább rászorulókon segíthettünk.

a következő kampányunk során szeretnénk megduplázni az adományok számát, így már legalább 80 családot szeretnék megsegíteni a legközelebbi akciónkban!

Ez volt az első olyan adománygyűjtő akciónk, amelyben igencsak nagy mennyiségű élelmiszeradományt, rövid idő alatt, a legmegfelelőbb helyekre juttathattunk el. A kampányunk sikeresnek bizonyult, és elköteleződtünk abban, hogy minden évben legalább két alkalommal szervezni fogunk további akciókat. A célunkat már ki is tűztük magunk elé: a következő kampányunk során szeretnénk megduplázni az adományok számát, így már legalább 80 családot szeretnék megsegíteni a legközelebbi akciónkban!

Ezúton is szeretnénk megköszönni a METRO vásárlóinak, hogy az eltelt 20 nap alatt hozzásegítettek bennünket az akciónk sikeréhez! Szeretnénk megköszönni, hogy nem egy esetben igazán értékes, és minőségi élelmiszereket listáztunk össze az adománygyűjtő boxból, ezzel is növelve az adományok értékét, és a karácsonyuk színvonalát. Találkoztunk olyan kisgyermekes családdal, ahol még igazi szaloncukrot nem is láttak a gyermekek, de idén már az ő karácsonyfájukat is ezzel fogják díszíteni.

Végül, de nem utolsósorban szeretnénk megköszönni a szegedi METRO áruház csapatának, hogy segítettek bennünket a kampányunk sikerében! Bízunk abban, hogy legközelebb is lesz lehetőségünk ilyen kampányok megvalósítására áruházukban.

Boldog karácsonyt, és sikeres új évet kíván a Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány csapata!

Gyógyító Bohócdoktorok

élelmiszeradomány

Karácsonyi adományozás

IMG_3354

IMG_3356

IMG_3358

IMG_3360

IMG_3361

IMG_3362

IMG_3364

IMG_3368

IMG_3371

IMG_3375

IMG_3376

IMG_3382

IMG_3394

IMG_3398

IMG_3401

IMG_3411